Solar Magazine - ees AWARD 2022 voor energieopslagsystemen CATL, STABL Energy en Voltfang
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
ees AWARD 2022 voor energieopslagsystemen CATL, STABL Energy en Voltfang
© Solar Promotion

ees AWARD 2022 voor energieopslagsystemen CATL, STABL Energy en Voltfang

Het batterijopslagsysteem EnerOne, de modulaire multi-level omvormer STABL SI 100 en het commerciële opslagsysteem gemaakt van tweedehands autobatterijen Voltfang Industrial hebben de ees AWARD 2022 gewonnen.

De fabrikanten Contemporary Amperex Technology Limited (CATL), STABL Energy en Voltfang zijn daarmee de winnaars van de prijs voor innovatie. De ees AWARD werd uitgereikt op 10 mei 2022 samen met 2 andere prijzen voor innovaties; The smarter E Award en de Intersolar Award. De winnaars en finalisten presenteren hun innovaties op The smarter Europe 2022 – waar de vakbeurzen ees Europe en Intersolar Europe onderdeel van zijn – in Messe München van 11 tot 13 mei.

CATL | EnerOne

EnerOne is een batterijopslagsysteem met vloeistofkoeling voor gebruik buitenshuis van de Chinese fabrikant Contemporary Amperex Technology Limited (CATL). Het is gebaseerd op lithium-ijzerfosfaatcellen en heeft een nominale capaciteit van 372,7 kilowattuur met een oppervlakte van 1,69 vierkante meter. De batterijcellen hebben een gegarandeerde levensduur tot 10.000 cycli. Het systeem is geschikt voor omvormers in het bereik tussen 600 en 1.500 volt. De belangrijkste componenten kennen beschermingsklasse IP66, waardoor het product kan worden gebruikt bij omgevingstemperaturen tussen -30 en +55 graden Celsius.

STABL Energie | STABL SI 100
STABL Energy, opgericht in 2019 in de Duitse stad München, ontwikkelt vermogenselektronica voor batterijopslagsystemen. De modulaire multi-level omvormer voor batterijopslagsystemen SI 100 vervangt standaardbatterijomvormers. Er wordt niet meer vertrouwd op het gebruikelijke proces van omschakelen via een aparte omvormer, want in plaats daarvan schakelt de STABL-omvormer batterijmodules dynamisch achter elkaar in en uit om de uitgangsspanning stapsgewijs te verhogen en te verlagen, zodat alle batterijmodules gelijkmatig worden opgeladen en ontladen. Bij lagere schakelspanningen en frequenties is het conversierendement hoger dan bij conventionele batterijomvormers, met een maximum van 99,4 procent. Het concept maakt het mogelijk om batterijmodules in verschillende toestanden te integreren, wat vooral een voordeel is voor toepassingen met batterijen die een tweede leven krijgen.

Voltfang | Voltfang Industrial
Voltfang, een start-up opgericht in Aken in 2020, ontwikkelt stationaire batterijopslagsystemen op basis van gebruikte autobatterijen. Voltfang Industrial is een commercieel opslagsysteem dat uitsluitend is gebaseerd op gebruikte lithium-ionbatterijen van elektrische voertuigen. Het systeem is compatibel met batterijmodules van verschillende soorten, maten en spanningsbereiken.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

Mei 2023

Werkgroep NEN legt laatste hand aan nieuwe beoordelingsmethode brandveiligheid zonnepanelen: ‘EU moet zonnepanelen status van bouwproduct geven’ Holland Solar: ‘Geen enkel zonnepaneel is het waard om voor te sterven’...
Vacatures
GPC Europe zoekt:

Hoofdmagazijnier

Fulltime (40 uur) - Careelstraat 2, B-8700 Tielt
BayWa r.e. Solar Systems S.à. r.l. zoekt:

Sales representative

Fulltime (40 uur) - Bijsterhuizen 1160D 6546 AS Nijmegen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!