Solar Magazine - Switch2Solar nieuwe opleiding Storage-Specialist voor installeren batterijen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Switch2Solar nieuwe opleiding Storage-Specialist voor installeren batterijen
© Switch2Solar

Switch2Solar nieuwe opleiding Storage-Specialist voor installeren batterijen

Switch2Solar is gestart met de nieuwe opleiding Storage-Specialist. De opleiding is volgens het opleidingsinstituut interessant voor installateurs tot exploitanten van zonneparken die batterijen willen plaatsen.

In de opleiding Storage-Specialist ontdekt de deelnemer de verschillende energieopslagsystemen, de werking van batterijen en leert hij een systeemontwerp te maken, inclusief het opstellen van een businesscase.

2-daags
Tijdens de 2-daagse opleiding leert de deelnemer namelijk om energieopslagsystemen te ontwerpen en adviseren aan de hand van gebruiks- en opwekprofielen voor elektriciteit. Ook de voor- en nadelen van verschillende energieopslagtechnologieën komen aan bod, evenals de businesscase van elektriciteitsinkoop en zonnestroomopwek gecombineerd met energieopslag.

De opleiding wordt met een examen afgesloten en wordt gegeven in Reeuwijk bij de opleidingslocatie van Switch2Solar. Indien gewenst kan de opleiding ook in-company worden aangeboden.

Eerste diploma’s
De eerste geslaagden hebben inmiddels hun diploma Storage-Specialist in ontvangst genomen en staan geregistreerd op www.solar-register.nl. Zo ook Reint Bramer, projectengineer bij Lens. Bramer: ‘Storage-Specialist is een mooie basis voor iedereen die in aanraking komt met energieopslag. Het belicht de technische werking van de batterijcellen tot op detailniveau en behandelt ook businesscaseberekeningen en praktijksituaties.’

Opleidingsdata
De 2-daagse opleiding wordt op 16 en 23 mei 2022 aanstaande gegeven, waarvan het examen op 3 juni 2022 plaatsvindt. Op 27 juni 2022 start de volgende opleiding, de tweede dag op 2 juli 2022 en het afrondende examen op 15 juli 2022.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
SolarToday zoekt:

Commercieel administratief medewerk(st)er

32-40 uur - Hendrik Figeeweg 1R, 2031BJ Haarlem
Green Energy Storage zoekt:

Projectleider Ontwikkeling

Fulltime (40 uur) - Ceresstraat 1, 4811 CA Breda
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!