Solar Magazine - D66 stelt Kamervragen over afschaffen btw op zonnepanelen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
D66 stelt Kamervragen over afschaffen btw op zonnepanelen
© Maarten Zeehandelaar | Dreamstime.com

D66 stelt Kamervragen over afschaffen btw op zonnepanelen

Faissal Boulakjar en Romke de Jong hebben namens D66 in de Tweede Kamer vragen gesteld over het voornemen van het kabinet om per 1 januari 2023 de btw op zonnepanelen voor consumenten af te schaffen.

Staatssecretaris Van Rij van Fiscaliteit en Belastingdienst startte deze week met de internetconsultatie van het voorstel voor de toepassing van een btw-nultarief op de levering én installatie van zonnepanelen ‘op of in de onmiddellijke nabijheid van woningen’.

Afschaffen verbreden
De D66-Kamerleden willen van minister De Jonge voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening en staatssecretaris Van Rij van Financiën of afschaffing van de btw ook geldt voor consumenten die zich hebben verenigd in een postcoderoos, omdat zij bijvoorbeeld geen eigen geschikte daken hebben.

Ook vragen zij of de inzet van de btw-afschaffing niet verbreed moet worden en ook moet gelden voor bijvoorbeeld scholen, sportverenigingen en ziekenhuizen. Tot slot willen zij weten of de bewindslieden de mening delen dat ook voor woningcorporaties en particuliere verhuurders een btw-nultarief op zonnepanelen zou moeten gelden, zodat ook huurders profijt kunnen hebben van een lagere energierekening.

Verder onderzoek
Het ministerie van Financiën schreef in een toelichting op de internetconsultatie over deze onderwerpen al het volgende: ‘Het is wenselijk om zo snel mogelijk gebruik te maken van de mogelijkheid het btw-nultarief toe te passen op de levering en installatie van zonnepanelen op of in de onmiddellijke nabijheid van woningen (per 1 januari 2023). Daarom is ervoor gekozen die maatregel nu voor te stellen en daarin niet de openbare gebouwen en andere gebouwen die worden gebruikt voor activiteiten van algemeen belang mee te nemen. Verder onderzoek zal plaatsvinden of en zo ja in hoeverre het mogelijk en wenselijk is het btw-nultarief ook toe te passen wanneer zonnepanelen worden geleverd en geïnstalleerd op openbare en andere gebouwen die worden gebruikt voor activiteiten van algemeen belang.’

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2023

De Marktgids Zonne-energie 2023 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Zakelijke verkopen mogen niet opnieuw achterblijven, Vlaamse en Nederlandse zonne-energiesector verwachten...
Vacatures
SolarNRG zoekt:

Accountmanager MKB

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
Energiebedrijf Vrijopnaam zoekt:

(junior) Projectontwikkelaar Zon

32-40 uur - Noord-Brabant (Tilburg/Breda)
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!