Solar Magazine - Trina Solar bereikt mijlpaal van 100 gigawattpiek uitgeleverde zonnepanelen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Trina Solar bereikt mijlpaal van 100 gigawattpiek uitgeleverde zonnepanelen
© Trina Solar

Trina Solar bereikt mijlpaal van 100 gigawattpiek uitgeleverde zonnepanelen

Trina Solar meldt een nieuwe mijlpaal: het bedrijf heeft 100 gigawattpiek aan zonnepanelen uitgeleverd sinds het bedrijf in 1997 werd opgericht. Het bedrijf viert daarmee dit jaar zijn 25-jarig jubileum.

Geïnspireerd door de ondertekening van het Kyoto-protocol in 1997, werd Trina Solar dat jaar opgericht met het hoofdkantoor in de Chinese stad Changzhou.

Van 100 naar 690 wattpiek
De afgelopen 25 jaar zag het bedrijf de pv-industrie uitgroeien van een nichesector tot een miljardenindustrie. Waar de eerste zonnepanelen van het bedrijf zonnecellen kenden gebaseerd op wafers van 125 bij 125 millimeter is het bedrijf anno 2022 een van de voorvechters voor het gebruik van zonnecellen gebaseerd op wafers van 210 bij 210 millimeter. En waar het eerste zonnepaneel van Trina Solar een vermogen van minder dan 100 wattpiek had, is dat gegroeid naar 690 wattpiek.

Meer dan 100 landen
De 100 gigawattpiek aan zonnepanelen die Trina Solar heeft uitgeleverd, zijn naar meer dan 100 verschillende landen verscheept.

Gezamenlijk kunnen de zonnepanelen ongeveer 135 miljard kilowattuur aan zonne-energie genereren, waardoor de jaarlijkse wereldwijde CO2-uitstoot met 135 miljoen ton wordt verminderd. In de voorbije 25 jaar heeft Trina Solar in totaal 23 wereldrecords gevestigd voor de efficiëntie van zonnecellen en zonnepanelen.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2023

De Marktgids Zonne-energie 2023 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Zakelijke verkopen mogen niet opnieuw achterblijven, Vlaamse en Nederlandse zonne-energiesector verwachten...
Vacatures
Energiebedrijf Vrijopnaam zoekt:

(junior) Projectontwikkelaar Zon

32-40 uur - Noord-Brabant (Tilburg/Breda)
SolarNRG zoekt:

Accountmanager Woningbouw

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!