logowvhj2023
© LONGi© LONGi
1 april 2022

Nieuw wereldrecord LONGi voor p-type heterojunctiezonnecel

LONGi heeft een nieuw wereldrecord bereikt voor een p-type siliciumzonnecel op basis van heterojunctietechnologie. De zonnecellen met een recordefficiëntie van 25,47 procent zijn in gallium gedoteerd.

Voor de recordzonnecel heeft LONGi een massaproductieproces en M6-wafers gebruikt.

Massaproductietechnologie
Het wereldrecord is gevalideerd door het Duitse Institute for Solar Energy Research (ISFH) en bewijst volgens de fabrikant de haalbaarheid van goedkope heterojunctiemassaproductietechnologie.

Het R&D-team van LONGi heeft een p-type waferverwerkingsoplossing voor heterojunctiezonnecellen ontwikkeld en deze gecombineerd met interface-passiveringstechnologie om een ​​nullastspanning (VOC, red. de spanning als het zonnepaneel in de volle zon staat) van 747,6 millivolt voor p-type heterojunctiezonnecellen.

Meerdere records
LONGi benadrukt dat de heterojunctiezonneceloplossing die voor dit record is gebruikt, nog niet volledig is geoptimaliseerd. De fabrikant is ervan overtuigd dat deze technologieroute nog steeds een groot potentieel heeft voor verdere doorontwikkeling.

Afgelopen kalenderjaar vestigde LONGi meerdere efficiëntierecords, waarbij zijn n-type TOPCon-, p-type TOPCon- en n-type heterojunctiecellen efficiënties behaalden van respectievelijk 25,21 procent, 25,19 procent en 26,30 procent.

Bekijk de zonnepanelen van LONGi hier in de Solar Magazine Productzoeker.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.