Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nieuw wereldrecord LONGi met heterojunctiezonnecel voor zonnepanelen

Nieuw wereldrecord LONGi met heterojunctiezonnecel voor zonnepanelen

LONGi meldt een nieuw wereldrecord voor een heterojunctiezonnecel voor zonnepanelen behaald te hebben. De zonnecel heeft een efficiëntie van 25,82 procent en is gebaseerd op een M6-wafer.

Het wereldrecord is onafhankelijk bevestigd door het Duitse Institut für Solarenergieforschung in Hameln (ISFH). Het oude record van 25,26 procent was ook al in handen van LONGi en werd afgelopen juni gevestigd.

Industrialisatie
Onderzoek en ontwikkeling naar heterojunctiezonneceltechnologie is een belangrijk aandachtspunt voor LONGi. De 2 wereldrecords die binnen 5 maanden na elkaar zijn behaald, onderstrepen volgens het bedrijf zijn leidende positie in dit onderzoeksveld.

LONGi’s Cell R&D Center houdt zich daarbij bezig met het bevorderen van de industrialisatie van de nieuwe zonneceltechnologie. ‘De jaarlijkse R&D-investering van ons bedrijf is goed voor meer dan 5 procent van de omzet, waardoor we voorop kunnen blijven lopen op het gebied van innovatie en vooruitgang op het gebied van geavanceerde technologieën en voortdurend nieuwe wereldrecords vestigen’, aldus Li Hua, hoofd van het R&D-centrum van LONGi voor zonnecellen.

N- en p-type
De Chinese fabrikant heeft momenteel een groot aantal wereldrecords in handen. In januari 2019 bereikte het bedrijf een efficiëntie van 24,06 procent voor monokristallijne bifaciale perc-zonnecellen. Dat record is vandaag de dag nog steeds intact. 

Voor n-type TOPCon-zonnecellen zette LONGi het wereldrecord afgelopen juni op 25,21 procent, wat een maand later gevolgd werd door een nieuw wereldrecord van 25,19 procent voor p-type TOPCon-cellen.

Bekijk de zonnepanelen van LONGi die te koop zijn in de Benelux hier in de Solar Magazine Productzoeker.

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
kWh People zoekt:

Trainee Duurzame Energie

32-40 uur - Overijssel
TPSolar BV zoekt:

Junior Projectontwikkelaar

Fulltime (40 uur) - Lijnden, 1175 RM, Melbournestraat 9
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!