logo
wvhj2023
© North Sea Port
© North Sea Port
29 maart 2022

Zonnepark Mosselbanken geopend: Zeelands ‘grootste’ telt 111.114 zonnepanelen

North Sea Port, Dow en Gutami hebben in Terneuzen het grootste zonnepark van de provincie Zeeland geopend: Zonnepark Mosselbanken. De zonneweide op bedrijventerrein Valuepark Terneuzen telt 111.114 zonnepanelen.

Waar bij de bekendmaking van de plannen voor het zonnepark nog uitgegaan werd van een omvang van 50 megawattpiek, is het eindresultaat een zonneweide van 60 megawattpiek. Het 32 hectare grote zonnepark gebouwd door Pfalz Solar heeft een groter vermogen door de toegenomen capaciteit van de zonnepanelen.

56 miljoen kilowattuur
Valuepark Terneuzen is een joint venture tussen Dow Benelux en het havenbedrijf North Sea Port en is onderverdeeld in 3 gebieden – Mosselbanken, Logistiek Park en het Maintenance Valuepark – die zich focussen op chemische productie, overslag, logistieke activiteiten en het faciliteren van onderhoudsbedrijven. Het bedrijventerrein is gelegen naast het industriepark van DOW Benelux.

De komende 15 jaar zal het zonnepark zonnestroom opwekken en verkopen aan energiebedrijf Eneco. Voor (nieuwe) bedrijven op het industriecomplex is het mogelijk deze stroom af te nemen. De hoeveelheid jaarlijks opgewekte elektriciteit – zo’n 56 miljoen kilowattuur – staat gelijk aan een jaarverbruik van ruim 15.000 huishoudens.

290 megawattpiek
Deze investering in hernieuwbare energie zorgt voor nieuwe investeringen in het elektriciteitsnetwerk in North Sea Port en sluit aan bij de klimaatdoelstellingen van de regio. In totaal staat er in het hele grensoverschrijdende havengebied meer dan 290 megawattpiek aan zonnepanelen opgesteld en 280 megawatt aan windmolens.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten