Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Valuepark Terneuzen geeft startschot voor bouw grootste zonnepark van Zeeland
© Valuepark Terneuzen

Valuepark Terneuzen geeft startschot voor bouw grootste zonnepark van Zeeland

Valuepark Terneuzen heeft samen met Gutami Holding het startschot gegeven voor de bouw van een zonnepark van 60 megawattpiek. De zonneweide wordt daarmee volgens hen de grootste van de provincie Zeeland.

Valuepark Terneuzen, de joint venture tussen Dow Benelux en North Sea Port, gunde 2 jaar geleden de bouw en de exploitatie van het zonnepark na een aanbesteding aan Gutami.

56 miljoen kilowattuur
Het zonnepark had eigenlijk vorig jaar al operationeel moeten zijn, maar dat liep vertraging op. Voordeel is dat het zonnepark een groter vermogen heeft door de toegenomen capaciteit van de zonnepanelen.

Inmiddels is Pfalz Solar gestart met de bouw van het zonnepark. Het park zal meer dan 56 miljoen kilowattuur per jaar produceren, genoeg stroom voor 14.000 huishoudens. De zonneweide in het havengebied van North Sea Port zal in november 2021 operationeel zijn.

Mosselbanken
Valuepark Terneuzen is onderverdeeld in 3 gebieden – Mosselbanken, Logistiek Park en het Maintenance Valuepark – die zich focussen op chemische productie, overslag, logistieke activiteiten en het faciliteren van onderhoudsbedrijven. Het bedrijventerrein is gelegen naast het industriepark van DOW Benelux.

De locatie Mosselbanken wordt nu de thuishaven van het zonnepark. ‘Dankzij de groene stroomvoorziening wordt de locatie extra aantrekkelijk voor nieuwe bedrijven om zich er te vestigen’, aldus Geerten van Dijk, directeur Valuepark Terneuzen. Anton van Beek, president Dow Benelux, voegt toe: ‘Met dit zonnepark ondersteunen we de verdere verduurzaming van de Zeeuwse energievoorziening. Daarmee levert het project ook een bijdrage aan de Nederlandse energietransitie en verdere vermindering van CO2-uitstoot.’

Verankering
Daan Schalck, chief executive officer van North Sea Port, besluit: ‘De bouw van dit zonnepark zorgt voor de verankering van bedrijvigheid en werkgelegenheid in het havengebied. Dit gaat hand in hand met de energietransitie en het behalen van de klimaatdoelstellingen waar Dow en andere bedrijven in North Sea Port aan meewerken. De productie van groene elektriciteit in de regio levert bovendien ook een bijdrage voor de productie van groene waterstof.’

Nu in Solar Magazine

Juni 2021

Platform Preventie Valgevaar: ‘Wettelijke veiligheidseisen massaal genegeerd’ Inspectie SZW controleert dit jaar gericht op veilig werken op hoogte bij installatie zonnepanelen Kant-en-klare oplossing voor uitbannen dwangarbeid...
Vacatures
Zonmaat zoekt:

Monteur Zonnepanelen (M/V) Utrecht

Fulltime (40 uur) - Bolgerijsekade 5, Vianen, Utrecht, 4131 NT
Zonmaat zoekt:

Medior Elektricien Zonnepanelen (M/V) Friesland

Fulltime (40 uur) - Frjentsjerterdyk 1, Sexbierum, Friesland, 8855 XC
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!