Solar Magazine - Noord-Holland legt plannen uitbreiding stroomnet tussen Beverwijk en Oterleek ter inzage
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Noord-Holland legt plannen uitbreiding stroomnet tussen Beverwijk en Oterleek ter inzage
© MTeeuw | Dreamstime.com

Noord-Holland legt plannen uitbreiding stroomnet tussen Beverwijk en Oterleek ter inzage

De provincie Noord-Holland heeft het provinciaal inpassingsplan (PIP) voor uitbreiding van het elektriciteitsnet tussen Beverwijk en Oterleek ter inzage gelegd. Het plan is met de betrokken gemeenten opgesteld.

Om de opgewekte duurzame energie door de provincie te vervoeren en te kunnen voldoen aan de vraag naar elektriciteit, zijn tussen Beverwijk en Oterleek extra elektriciteitsleidingen nodig. Ook wordt een schakelstation in Beverwijk gebouwd en worden de bestaande kabels daarop aangesloten.

6 gemeenten
Het Provinciaal Inpassingsplan (PIP) is een bestemmingsplan van de provincie dat meerdere gemeenten beslaat. Dit plan is opgesteld op basis van het eerder, met onder andere de omgeving en gemeenten, besproken voorkeurstracé voor de nieuwe leidingen en het schakelstation. De verbinding loopt door 6 gemeenten; Beverwijk, Heemskerk, Zaanstad, Uitgeest, Castricum en Alkmaar.

‘Met deze nieuwe verbinding wordt het elektriciteitsnetwerk versterkt en kan de in zee opgewekte windenergie opgenomen worden’, stelt Edward Stigter, gedeputeerde Klimaat en Energie. ‘Met het provinciale inpassingsplan werken wij mee aan de realisatie van deze broodnodige versterking, waarmee woningen en bedrijven van elektriciteit worden voorzien.’

Besluitvorming in zomer
In het ontwerp PIP staat onder meer wat het precieze tracé voor de kabels wordt, waar het schakelstation komt, welke milieu- en omgevingsaspecten van belang zijn en informatie over de verdere procedure. Het ontwerp PIP ligt, samen met de bijbehorende stukken, ter inzage van woensdag 16 februari tot en met dinsdag 29 maart.

De ontvangen reacties worden verwerkt in het definitieve provinciaal inpassingsplan ‘Netuitbreiding 150kV Beverwijk-Oterleek’. Dit wordt naar verwachting in de zomer aan Provinciale Staten voorgelegd.

Deel dit bericht

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2023

De Marktgids Zonne-energie 2023 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Zakelijke verkopen mogen niet opnieuw achterblijven, Vlaamse en Nederlandse zonne-energiesector verwachten...
Vacatures
SolarNRG zoekt:

Junior Beheerder Onderhoudscontracten

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
SolarNRG zoekt:

CAD Tekenaar

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!