Solar Magazine - Noord-Holland brengt uitbreiding elektriciteitsnet Beverwijk en Oterleek in kaart
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Noord-Holland brengt uitbreiding elektriciteitsnet Beverwijk en Oterleek in kaart
© Alliander

Noord-Holland brengt uitbreiding elektriciteitsnet Beverwijk en Oterleek in kaart

De provincie Noord-Holland heeft in kaart gebracht waar de nieuwe ondergrondse elektriciteitsleidingen tussen Beverwijk en Oterleek (red. gemeente Alkmaar) het beste gelegd kunnen worden.

Samen met de betrokken gemeenten Beverwijk, Zaanstad, Uitgeest, Castricum en Alkmaar wordt dit plan nu verder uitgewerkt.

3 routes
Er zijn 3 routes voor de ondergrondse kabels geïnventariseerd. De gekozen variant heeft vanwege milieu- en technische redenen de voorkeur. Deze kabelroute wordt binnenkort geoptimaliseerd en besproken met de belanghebbenden in de omgeving. De definitieve route ligt eind 2020 ter inzage.

Het elektriciteitsnetwerk wordt uitgebreid met een ondergrondse elektriciteitskabel. Deze kabel is een aanvulling op de bestaande elektriciteitsmasten. Daarnaast bouwt netbeheerder TenneT een inpandig schakelstation in Beverwijk en wordt op het bestaande elektriciteitsstation in Oterleek een extra veld gemaakt. Voordat de aanleg start, vinden er gesprekken met grondeigenaren plaats en wordt er onderzoek gedaan naar bijvoorbeeld de gesteldheid van de grond en de aanwezige flora en fauna. Ook moeten de bestemmingsplannen nog worden aangepast.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Maart 2023

Certificeringsregeling in de maak bij InstallQ: ‘Licence to operate voor zakelijke pv-projecten’ iMVO-convenant hernieuwbare energie klaar: ‘Zonne-energiesector mag ogen niet sluiten, niks doen geen optie’ NIYATA...
Vacatures
Everday zoekt:

Solar Asset Manager

Fulltime (40 uur) - Rosmalen, Graafsebaan 135
Triple Solar zoekt:

Productontwerper

Fulltime (40 uur) - Amsterdam, 1033 MT, Programmeurstraaat 6b
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!