Solar Magazine - RVO: veel belangstelling voor postcoderoossubsidie, overtekening pas later in 2022 verwacht
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
RVO: veel belangstelling voor postcoderoossubsidie, overtekening pas later in 2022 verwacht
© KiesZon

RVO: veel belangstelling voor postcoderoossubsidie, overtekening pas later in 2022 verwacht

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) verwacht dat er ook dit jaar grote belangstelling zal zijn voor de Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE), ook wel bekend als de postcoderoossubsidie.

Energiecoöperaties en VvE’s kunnen vanaf 1 maart tot en met 1 december 2022 hun subsidieaanvraag indienen.

Verhoogd budget
De Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE) werd in 2021 fors overtekend, waarbij er 854 keer subsidie werd aangevraagd voor zonnepanelen en 3 keer voor windmolens. Mede daarom besloot de Tweede Kamer op initiatief van D66 het budget voor de subsidieregeling in 2022 met 113 miljoen euro te verhogen.

Met een verhoogd budget van 150 miljoen euro verwacht RVO vanaf 1 maart – als de subsidieregeling opengaat – energiecoöperaties en Verenigingen van Eigenaars (VvE's) subsidie toe te kunnen kennen voor een jaarlijkse energieproductie van meer dan 120.000 megawattuur. Dit is vergelijkbaar met het energieverbruik van 44.000 huishoudens.

Overtekening
‘Ook voor deze openstellingsronde verwachten we veel belangstelling’, stelt RVO. ‘Door het ruimere budget duurt overtekening van het budget in 2022 nog wel enige tijd. Zo kunnen meer belangstellenden voor de subsidie gedurende het jaar een aanvraag indienen.’

In de openstellingsronde 2022 zijn de basisbedragen van de subsidieregeling verlaagd voor de categorieën ‘Zon-PV met een kleinverbruikersaansluiting’, ‘Zon-PV met een grootverbruikersaansluiting’ en ‘Wind grootverbruikersaansluiting’. Dit betekent dat de energieproductie uit dit type installaties minder subsidie krijgt in vergelijking met de ronde in 2021. Het basisbedrag voor de categorie ‘Wind kleinverbruikersaansluiting’ is iets verhoogd. Verder hebben energiecoöperaties en VvE’s in de categorie ‘Zon-PV’ daarnaast nu 2 jaar in plaats van 1,5 jaar de tijd om hun project te realiseren. Ook hoeft bij een VvE in 2022 nog maar 90 procent van de leden binnen de postcoderoos te wonen of gevestigd te zijn. Dat was 100 procent.

Deel dit bericht

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

September 2023

De september 2023-editie van Solar Magazine besteedt onder meer aandacht aan teruglopende verkopen van zonnepaneelinstallateurs, de Tweede Kamerverkiezingen, recycling van zonnepanelen en het op stoom komen van de uitrol van de realtime...
Vacatures
Zoncorporatie zoekt:

Assistent Projectleider (Gestapelde Bouw)

Fulltime (40 uur) - Amsterdam, 1033 MS
Eigenenergie.net zoekt:

Projectleider

Fulltime (40 uur) - Geldrop
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!