logo
wvhj2023
© Digikhmer | Dreamstime.com
© Digikhmer | Dreamstime.com
9 december 2021

150 miljoen euro budget voor postcoderoossubsidie, subsidieregeling op 1 maart 2022 open

Het komende kalenderjaar is er 150 miljoen euro subsidie beschikbaar voor postcoderoosprojecten met zonnepanelen en windmolens. De subsidieregeling SCE zal daarbij vanaf 1 maart 2022 opengesteld worden.

Dat meldt staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Yeşilgöz-Zegerius.

Amendement
De Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE) werd in 2021 fors overtekend, waarbij er 854 keer subsidie werd aangevraagd voor zonnepanelen en 3 keer voor windmolens. De Tweede Kamer stemde begin december in met een amendement van D66 om het budget voor de subsidieregeling in 2022 met 113 miljoen euro te verhogen. De staatssecretaris meldt dat het totale budget daardoor 150 miljoen euro zal bedragen.

De openstelling loopt daarbij van 1 maart tot en met 1 december 2022. De exacte voorwaarden om voor subsidie in aanmerking te komen, worden in januari 2022 bekendgemaakt.

Wijzigingen op enkele punten
De staatssecretaris meldt wel al dat de subsidieregeling op enkele punten zal worden gewijzigd.  ‘Er zijn geen grote wijzigingen voorzien. De opengestelde categorieën, reikwijdte en basisprincipes blijven gelijk. De wijziging van de regeling betreft enkele (technische) wijzigingen en verduidelijkingen. De regeling functioneert namelijk goed. Het is prettig dat er vanuit de eerste ervaringen met de SCE in 2021 geen aanleiding is voor directe grote aanpassingen. Dit zorgt ook voor stabiliteit.’

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten