Solar Magazine - Tweede Kamer stemt in met 113 miljoen euro extra budget postcoderoossubsidie
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Tweede Kamer stemt in met 113 miljoen euro extra budget postcoderoossubsidie
© Elian Kars | Dreamstime.com

Tweede Kamer stemt in met 113 miljoen euro extra budget postcoderoossubsidie

De Tweede Kamer heeft voor een amendement van D66 gestemd om het budget voor de Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE), oftewel de postcoderoossubsidie, in 2022 met 113 miljoen euro te verhogen.

Raoul Boucke diende het amendement namens D66 samen met Pieter Grinwis (ChristenUnie), Henri Bontenbal (CDA), Silvio Erkens (VVD), Chris Stoffer (SGP) en Tom van der Lee (GroenLinks) in.

Verplichtingenbedrag
Met het amendement vragen de partijen in de Tweede Kamer om het uitgavenbedrag te verhogen met 32 miljoen euro en het verplichtingenbedrag met 113 miljoen euro. De dekking voor dit amendement wordt gevonden in de 186 miljoen euro die bij de miljoenennota is vrijgemaakt voor Klimaatmaatregelen, maar die nog op de Aanvullende Post van de Rijksbegroting staat.

Voor het kalenderjaar 2021 werd de subsidiepot ook al verhoogd na ingrijpen van de Tweede Kamer, maar toch bleek het budget ontoereikend.

Grote Kamermeerderheid
Het amendement is met een grote Kamermeerderheid aangenomen.

De fracties van de SP (9), GroenLinks (8), BIJ1 (1), Volt (3), DENK (3), de PvdA (9), de Partij voor de Dieren (6), Fractie Den Haan (1), D66 (24), de ChristenUnie (5), de VVD (34), de SGP (3), het CDA (15), de BoerBurgerBeweging (1) en Lid Omtzigt (1) stemden voor de motie. Enkel de PVV (17), Forum voor Democratie (5), JA21 (3) en Groep van Haga (3) stemden tegen.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2022

De Marktgids Zonne-energie 2022 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vol stroomnet en hoge prijzen zonnepanelen zorgen voor onzekerheid: Vlaanderen en Nederland willen stap maken naar...
Vacatures
kWh People zoekt:

Projectleider Elektrotechniek

Fulltime (40 uur) - Utrecht
Activum Finance / Activum Groen Lease zoekt:

Intern Accountmanager

Fulltime (40 uur) - Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!