logo
wvhj2023
© Elian Kars | Dreamstime.com
© Elian Kars | Dreamstime.com
7 december 2021

Tweede Kamer stemt in met 113 miljoen euro extra budget postcoderoossubsidie

De Tweede Kamer heeft voor een amendement van D66 gestemd om het budget voor de Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE), oftewel de postcoderoossubsidie, in 2022 met 113 miljoen euro te verhogen.

Raoul Boucke diende het amendement namens D66 samen met Pieter Grinwis (ChristenUnie), Henri Bontenbal (CDA), Silvio Erkens (VVD), Chris Stoffer (SGP) en Tom van der Lee (GroenLinks) in.

Verplichtingenbedrag
Met het amendement vragen de partijen in de Tweede Kamer om het uitgavenbedrag te verhogen met 32 miljoen euro en het verplichtingenbedrag met 113 miljoen euro. De dekking voor dit amendement wordt gevonden in de 186 miljoen euro die bij de miljoenennota is vrijgemaakt voor Klimaatmaatregelen, maar die nog op de Aanvullende Post van de Rijksbegroting staat.

Voor het kalenderjaar 2021 werd de subsidiepot ook al verhoogd na ingrijpen van de Tweede Kamer, maar toch bleek het budget ontoereikend.

Grote Kamermeerderheid
Het amendement is met een grote Kamermeerderheid aangenomen.

De fracties van de SP (9), GroenLinks (8), BIJ1 (1), Volt (3), DENK (3), de PvdA (9), de Partij voor de Dieren (6), Fractie Den Haan (1), D66 (24), de ChristenUnie (5), de VVD (34), de SGP (3), het CDA (15), de BoerBurgerBeweging (1) en Lid Omtzigt (1) stemden voor de motie. Enkel de PVV (17), Forum voor Democratie (5), JA21 (3) en Groep van Haga (3) stemden tegen.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten