logo
wvhj2023
© Zonneplan
© Zonneplan
28 januari 2022

Zonneplan installeerde in 2021 zonnepanelen op daken van ruim 30.000 huizen

Zonneplan meldt afgelopen kalenderjaar op ruim 30.000 woningen in Nederland zonnepanelen te hebben geïnstalleerd. De marktleider stelt dit jaar de eerste thuisbatterij te installeren die zich terugverdient.

De leverancier van zonnepanelen startte afgelopen kalenderjaar onder de naam ‘Slimme energie’ zijn eigen energiebedrijf. Het bedrijf biedt daarbij stroom en gas aan tegen uur- en dagprijzen om het gebruik van duurzame energie te stimuleren. Het uitbreiden van Slimme energie met nieuwe energieproducten, zoals de eerste laadpaal en thuisbatterij die zichzelf terugverdienen, staat gepland voor 2022.

Nog 2,1 miljoen woningen
Ook de installatie van zonnepanelen op daken van woningen geniet in 2022 de volle aandacht van het bedrijf. ‘In Nederland zijn momenteel 1,5 miljoen woningen van zonnepanelen voorzien, maar dat wil niet zeggen dat er nog 6,5 miljoen woningen te gaan zijn. Appartementen vallen onder één complex en niet alle woningen met een eigen dak zijn geschikt voor zonnepanelen. Uit handmatige tellingen (red. van Zonneplan) blijkt dat er in Nederland momenteel nog een kleine 2,1 miljoen woningen met een geschikt dak staan.’

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten