Solar Magazine - Zonneplan start eigen energiebedrijf onder naam ‘Slimme energie’
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Zonneplan start eigen energiebedrijf onder naam ‘Slimme energie’
© Zonneplan

Zonneplan start eigen energiebedrijf onder naam ‘Slimme energie’

Zonneplan heeft het startschot gegeven voor zijn eigen energiebedrijf met het concept ‘Slimme energie’. Het bedrijf biedt stroom en gas aan tegen uur- en dagprijzen om het gebruik van duurzame energie te stimuleren.

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) gaf Zonneplan vorig jaar toestemming om gas en elektriciteit te gaan leveren aan kleinverbruikers. Het zonne-energiebedrijf heeft nu de daad bij het woord gevoegd.

Momentane verbruik
Zonneplan stelt door uur- en dagprijzen aan te bieden de gebruiker te stimuleren meer écht groene stroom te gebruiken. Directeur Paul van der Klooster spreekt van een logische volgende stap in de energietransitie. ‘Het is tijd om te gaan profiteren van al die wind- en zonnestroom die Nederland rijk is. We werken al jaren aan technologie om het zogeheten “momentane verbruik” van stroom voordelig te maken. Heel plat gezegd moet het lonen om je vaatwasser of wasmachine overdag aan te zetten in plaats van ’s avonds. Dán schijnt de zon, dán waait de wind en dán is stroom grotendeels echt groen en bovendien vaak goedkoop.’

Zonneplan Connect
Klanten van Slimme energie ontvangen de zogeheten Zonneplan Connect: een door Zonneplan ontwikkeld apparaat dat de consument in de slimme meter kan pluggen. Het maakt communicatie mogelijk tussen de slimme meter en de Zonneplan-app, maar kan in de toekomst ook automatisch de laadpaal en thuisbatterij van Zonneplan aansturen.

Via de app ziet de gebruiker vooraf tijdens welke uren van de dag het aandeel wind- en zonnestroom het grootst is. Daaraan is een stroomprijs gekoppeld die alleen dat uur geldt. De gebruiker kan per dag, maand en jaar bijhouden in hoeverre die gebruik heeft gemaakt van ‘slimme uren’ of dat er juist stroom is gebruikt op piekmomenten.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2023

De Marktgids Zonne-energie 2023 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Zakelijke verkopen mogen niet opnieuw achterblijven, Vlaamse en Nederlandse zonne-energiesector verwachten...
Vacatures
Zonnefabriek zoekt:

Werkvoorbereider

32-40 uur - Amsterdam
Zonnefabriek zoekt:

Customer Support medewerker

32-40 uur - Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!