logo
wvhj2023
© Zonneplan
© Zonneplan
16 november 2021

Zonneplan start eigen energiebedrijf onder naam ‘Slimme energie’

Zonneplan heeft het startschot gegeven voor zijn eigen energiebedrijf met het concept ‘Slimme energie’. Het bedrijf biedt stroom en gas aan tegen uur- en dagprijzen om het gebruik van duurzame energie te stimuleren.

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) gaf Zonneplan vorig jaar toestemming om gas en elektriciteit te gaan leveren aan kleinverbruikers. Het zonne-energiebedrijf heeft nu de daad bij het woord gevoegd.

Momentane verbruik
Zonneplan stelt door uur- en dagprijzen aan te bieden de gebruiker te stimuleren meer écht groene stroom te gebruiken. Directeur Paul van der Klooster spreekt van een logische volgende stap in de energietransitie. ‘Het is tijd om te gaan profiteren van al die wind- en zonnestroom die Nederland rijk is. We werken al jaren aan technologie om het zogeheten “momentane verbruik” van stroom voordelig te maken. Heel plat gezegd moet het lonen om je vaatwasser of wasmachine overdag aan te zetten in plaats van ’s avonds. Dán schijnt de zon, dán waait de wind en dán is stroom grotendeels echt groen en bovendien vaak goedkoop.’

Zonneplan Connect
Klanten van Slimme energie ontvangen de zogeheten Zonneplan Connect: een door Zonneplan ontwikkeld apparaat dat de consument in de slimme meter kan pluggen. Het maakt communicatie mogelijk tussen de slimme meter en de Zonneplan-app, maar kan in de toekomst ook automatisch de laadpaal en thuisbatterij van Zonneplan aansturen.

Via de app ziet de gebruiker vooraf tijdens welke uren van de dag het aandeel wind- en zonnestroom het grootst is. Daaraan is een stroomprijs gekoppeld die alleen dat uur geldt. De gebruiker kan per dag, maand en jaar bijhouden in hoeverre die gebruik heeft gemaakt van ‘slimme uren’ of dat er juist stroom is gebruikt op piekmomenten.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten