logo
wvhj2023
© First Solar
© First Solar
9 december 2021

PVO International gaat zonnepanelen First Solar verkopen en wordt Channel Partner in Europa

PVO International gaat zonnepanelen van First Solar distribueren. Het bedrijf wordt voor de Amerikaanse fabrikant exclusief Channel Partner in Nederland, Duitsland, Luxemburg, Finland, Zweden en Polen.

De nieuwe samenwerking ondersteunt de uitbreiding van PVO International in het utiliteitsschaalsegment en vergroot voor First Solar het verkoopbereik in Europa.

Top 10
PVO International stelt met de producten van First Solar zijn partners toegang te bieden tot verantwoord geproduceerde, eco-efficiënte pv-technologie voor hun Europese utiliteitsprojecten. ‘We zijn erg blij met deze nieuwe samenwerking’, stelt Frank Heijckmann, mede-eigenaar en commercieel directeur van PVO International. ‘First Solar is al bijna 2 decennia een betrouwbare leverancier van dunnefilmzonnepanelen aan zijn Europese klanten. We zijn verheugd om deze samenwerking aan te gaan in een tijd waarin de markt wordt geconfronteerd met uitdagingen op het gebied van de toeleveringsketen.’

First Solar is een van de 10 grootste fabrikanten van zonnepanelen ter wereld. In de top 10 is het de enige fabrikant die in de Verenigde Staten is gevestigd en niet in China produceert. Daarnaast maakt First Solar geen gebruik van kristallijn silicium als halfgeleider, maar van cadmiumtelluride (cdte). Het bedrijf stelt daardoor de laagste koolstof- en watervoetafdruk van alle zonnepanelen te hebben die vandaag de dag wereldwijd te koop zijn. First Solar produceert zijn zonnepanelen onder één dak via een volledig geïntegreerd, continu productieproces en is daardoor niet afhankelijk van siliciumtoeleveringsketens. Het bedrijf bezit en exploiteert productiefaciliteiten in de Verenigde Staten, Maleisië en Vietnam.

Recycling
First Solar heeft ook uitgebreide ervaring met het vaststellen van benchmarks voor recycling, verantwoordelijk beheer van de toeleveringsketen en transparantie. De Series 6-modules van First Solar zijn de eerste zonnepanelen die zijn opgenomen in het EPEAT-register voor duurzame elektronica, een wereldwijd erkend en onafhankelijk geverifieerd ecolabel dat klanten het vertrouwen biedt dat ze een ecologisch toonaangevend product kopen van een maatschappelijk verantwoord bedrijf.

‘We zijn verheugd PVO International te verwelkomen als onze officiële Channel Partner en we danken PVO voor het vertrouwen in First Solar om onze verantwoord geproduceerde dunnefilmzonnepanelen als een gedifferentieerd product aan hun portfolio toe te voegen’, besluit Matthew Merfert, First Solar’s hoofd businessdevelopment voor Europa. ‘Door dit partnerschap zullen onze koolstofarme zonnepanelen beschikbaar zijn voor de groeiende pv-markten in Europa, wat bijdraagt tot het behalen van de ambitieuze zero-emissiedoelstellingen.’

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten