Solar Magazine - First Solar bouwt nieuwe fabriek voor dunnefilm zonnepanelen: 3,3 gigawattpiek extra productiecapaciteit
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
First Solar bouwt nieuwe fabriek voor dunnefilm zonnepanelen: 3,3 gigawattpiek extra productiecapaciteit
© First Solar

First Solar bouwt nieuwe fabriek voor dunnefilm zonnepanelen: 3,3 gigawattpiek extra productiecapaciteit

First Solar investeert 680 miljoen Amerikaanse dollar voor de uitbreiding van zijn productiecapaciteit in Amerika met 3,3 gigawattpiek. De fabrikant van dunnefilmzonnepanelen bouwt de fabriek in Lake Township.

De fabriek wordt de derde van First Solar in de staat Ohio. De totale, wereldwijde productiecapaciteit van het bedrijf bedraagt momenteel 6,3 gigawattpiek, waarvan 2,6 gigawattpiek in Amerika. Het bedrijf heeft ook fabrieken in Vietnam en Maleisië.

2023 in gebruik
Afhankelijk van het verlenen van vergunningen en in afwachting van goedkeuring van verschillende nationale, regionale en lokale autoriteiten, zal de nieuwe faciliteit naar verwachting in de eerste helft van 2023 in gebruik worden genomen.

In 2025 moet er op basis van de technologieroadmap van het bedrijf jaarlijks 3,3 gigawattpiek aan zonnepanelen uit de fabriek rollen. De jaarlijkse productiecapaciteit in de staat Ohio bedraagt dan 6 gigawattpiek. First Solar verwacht te zijner tijd iedere 2,75 seconde een zonnepaneel te produceren. Het bedrijf beschikt dan bovendien over het naar eigen zeggen grootste, volledig verticaal geïntegreerde productiecomplex voor zonne-energie buiten China.

500 banen
De productiefaciliteit van 1,8 miljoen vierkante meter zal naar verwachting direct ongeveer 500 banen creëren en zal naar verwachting een verbeterd dunnefilmzonnepaneel produceren voor de utiliteitsmarkt in Amerika. Het zonnepaneel zal groter zijn dan de huidige Series 6 van het bedrijf en een hogere efficiëntie en piekvermogen kennen.

‘Deze investeringen in in Amerika gemaakte solar technologieën zijn de perfecte belichaming van de strategie van president Biden om binnenlandse productie- en toeleveringsketens uit te bouwen voor kritieke industrieën’, stelt de Amerikaanse minister van Energie Jennifer Granholm. ‘Als partner van ons zonne-energieprogramma sinds 2003 en ontvanger van een leninggarantie van het ministerie van Energie in 2012, is dit bedrijf een geweldig voorbeeld van hoe investeringen en innovatie de toekomst van schone energie het Amerikaanse concurrentievermogen versterken en goedbetaalde banen naar alle delen van het land halen.’

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
VDH Solar zoekt:

Accountmanager binnendienst

Fulltime (40 uur) - Hazerswoude, 2391 PV, 1
SolarToday zoekt:

HR-medewerk(st)er

Parttime (24 uur) - Hendrik Figeeweg 1R, 2031BJ Haarlem
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!