logo
wvhj2023
© Energyra
© Energyra
30 november 2021

Nederlands Energyra gaat nieuw zonnepaneel produceren voor Canadees EHT

Het Nederlandse Energyra heeft een strategische samenwerkingsovereenkomst ondertekend met EnerDynamic Hybrid Technologies (EHT) voor de productie van zonnepanelen voor het Canadese bedrijf.

Energyra heeft een zonnepanelenfabriek in Westknollendam, dicht bij Amsterdam, met een jaarlijkse productiecapaciteit van 100 megawattpiek. De zonnepanelen van het Nederlandse bedrijf zijn gebaseerd op metal wrap through (mwt-) en interdigitated back contact (ibc-)zonneceltechnologie.

Meer dan 100 miljoen euro
Via de samenwerking wordt Energyra in heel Europa de voorkeursfabrikant en distributeur voor EHT’s EnerTec-zonnepanelen. De waarde van het strategische partnerschap zal naar verwachting de komende 5 jaar meer dan 100 miljoen euro bedragen. De inkomsten komen daarbij uit de verkoop van Enertec-zonnepanelen en de gezamenlijk ontwikkelde EHT- en Energyra-producten.

Nieuwe zonnepanelen
EHT en Energyra gaan namelijk samen nieuwe zonnepanelen ontwikkelen die gebruikmaken van EHT’s semi-flexibele en lichtgewicht zonnepanelen aan de voorkant en Energyra’s achterzijdecontactcellen aan de achterkant op basis van zowel mwt- als ibc-technologie.

De zonnepanelen die zo ontstaan, zijn soldeervrij en vrij van lood, fluor- en polyfluoralkylstoffen (PFAS).

Concurreren met Azië
‘We zijn verheugd om samen te werken met het team van Energyra’, stelt John Gamble, chief executive officer van EHT. ‘De samenwerking biedt niet alleen nieuwe verkoop- en distributiekanalen voor onze Enertec-productlijn, maar biedt ook de mogelijkheid om gezamenlijk met onze beider technologieën verbeterde zonnepanelen te ontwikkelen, wat een integraal onderdeel is van onze wereldwijde expansiestrategie. De focus van de EU op technologieën voor schone energie die in Europa worden geproduceerd, betekende dat we de juiste partner binnen het continent moesten vinden om concurrerend te blijven en rechtstreeks in de hele Europese Unie te verkopen. Energyra is die juiste partner.’

‘Er is een sterk groeiende vraag naar in Europa geproduceerde zonnepanelen van topkwaliteit’, stelt Daniël Kuijk, chief executive officer van Energyra. ‘We bieden hier niet alleen een passende oplossing voor, maar dankzij onze gezamenlijk toegepaste technologie kunnen we de eisen van de meest veeleisende toepassingen overtreffen als het gaat om vermogensdichtheid en duurzaamheid. We kunnen hier effectief concurreren met Azië door samen te werken met bedrijven als EHT en de meest innovatieve zonneceltechnologie toe te passen onder de hoogste mate van robotisering.’

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten