Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Lightsource bp en bp willen 5,4 gigawattpiek zonnepanelen kopen van First Solar
© First Solar

Lightsource bp en bp willen 5,4 gigawattpiek zonnepanelen kopen van First Solar

First Solar heeft een order van 5,4 gigawattpiek ontvangen van Lightsource bp en bp. Het is de grootste opdracht in de geschiedenis van de Amerikaanse fabrikant van dunnefilmzonnepanelen.

Als onderdeel van de overeenkomst hebben Lightsource bp en bp een definitieve order geplaatst voor ongeveer 4,4 gigawattpiek aan zonnepanelen met een optie voor nog eens 1 gigawattpiek.

Utiliteitsschaal
Lightsource bp – dat onderdeel is van bp – gaat 4,3 gigawattpiek van de zonnepanelen gebruiken voor de realisatie van pv-projecten op utiliteitsschaal en bp gaat op zijn beurt 1,1 gigawattpiek zonnepanelen afnemen. Deze zullen alle in Amerika worden gerealiseerd; onder meer in Arkansas, Kentucky, Ohio, Pennsylvania en Texas.

De levering zal plaatsvinden van 2023 tot en met 2025. In het eerste jaar moet First Solar 1,55 gigawattpiek aan zonnepanelen leveren en in jaar 2 en 3 respectievelijk 1,3 en 1,55 gigawattpiek aan zonnepanelen. ‘Deze voor de pv-industrie historische inkoopovereenkomst is een bewijs van de exponentiële groei van Lightsource bp in de Verenigde Staten en ons vertrouwen in de technologie van First Solar’, stelt Kevin Smith, chief executive officer of the Americas bij Lightsource bp. ‘Terwijl we blijven groeien en onze ontwikkelingspijplijn van 10 gigawattpiek in heel Amerika voortzetten, kunnen we – naast de 9 gigawattpiek van onze partner bp – door belangrijke, langlopende inkoopovereenkomsten met bankabele leveranciers zoals First Solar onze doelstelling realiseren van 25 gigawattpiek zonne-energie tegen 2025. Dit vertaalt zich ook in concurrerend geprijsde elektriciteit voor onze klanten.’

Nieuwe fabriek
Afgelopen zomer kondigde First Solar aan 680 miljoen Amerikaanse dollar te investeren in de uitbreiding van zijn productiecapaciteit in Amerika met 3,3 gigawattpiek door de bouw van een fabriek in Lake Township.

De fabriek opent haar deuren naar verwachting in de eerste helft van 2023. Daarmee schaalt First Solar in het noordwesten van Ohio de totale jaarlijkse productiecapaciteit op tot 6 gigawattpiek. Dat is naar verwachting het grootste volledig verticaal geïntegreerde productiecomplex voor zonne-energie buiten China.

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
kWh People zoekt:

Head of Product Management

Fulltime (40 uur) - Weesp
kWh People zoekt:

Product Manager Solar

Fulltime (40 uur) - Weesp
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!