Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Oostenrijkse fabrikant van zonnepanelen Energetica start procedure voor faillissement op
© Energetica

Oostenrijkse fabrikant van zonnepanelen Energetica start procedure voor faillissement op

De Oostenrijkse fabrikant van zonnepanelen Energetica Industries is een faillissementsprocedure gestart om een investeerder te vinden en de schulden van 25 miljoen euro te saneren. Het bedrijf telt 112 medewerkers.

Volgens het Kreditschutzverband von 1870 (KSV1870), een vereniging voor de bescherming van schuldeisers in Oostenrijk, worden 230 schuldeisers getroffen.

Afname bestellingen
De directie van Energetica Industries heeft een vervolgconcept opgesteld om de productiekosten te verlagen en te optimaliseren, waaronder de ombouw van een 4-ploegendienst naar 3-ploegendienst om de personeelskosten te verlagen en de overheadkosten aan te passen aan de omvang van het bedrijf. Daarnaast wordt de eerdere groeistrategie naar een jaaromzet van 50 miljoen euro op korte termijn niet voortgezet.

De coronacrisis zou tot het uitvallen van supply chains geleid hebben, waardoor de productie herhaaldelijk werd onderbroken en aanzienlijk werd verstoord. Bovendien konden door de reisbeperkingen van de Chinese technici de nodige aanpassingen en optimalisatiewerkzaamheden aan de machines niet worden uitgevoerd. In augustus 2021 zou er volgens het KSV1870 nog 1,5 miljoen euro kapitaal opgehaald zijn en was er nog sprake van een positief eigen vermogen. Een maand later vond echter een enorme afname van bestellingen plaats, waardoor er nauwelijks verkocht kon worden. Vanaf dat moment is de liquiditeitspositie verder verslechterd en mislukten gesprekken met investeerders. Schuldeisers kunnen zich tot en met 20 december 2021 melden bij KSV1870.

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
NaGa Solar zoekt:

Manager Commercial Ground Mounted Solar Development

Fulltime (40 uur) - Maastricht, 6225 XV, 1
kWh People zoekt:

Head of Product Management

Fulltime (40 uur) - Weesp
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!