Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
ACM: Zonneplan mag met nieuw bedrijf energie leveren aan kleinverbruikers
© Zonneplan

ACM: Zonneplan mag met nieuw bedrijf energie leveren aan kleinverbruikers

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft Zonneplan Energie toestemming gegeven om gas en elektriciteit te gaan leveren aan kleinverbruikers. De ACM verstrekt Zonneplan Energie hiertoe een vergunning.

De oprichters van Zonneplan – een van Nederlands grootste installateurs van zonnepanelen in de residentiële markt – richtten Zonneplan Energie afgelopen maart op met als doel om een eigen energiebedrijf te starten.

Wettelijke vereisten
De ACM vindt dat Zonneplan Energie inmiddels heeft aangetoond te voldoen aan de wettelijke vereisten – zoals betrouwbare levering, leveringsplicht en leveringszekerheid – om energie aan kleinverbruikers te leveren. De ACM heeft namens het ministerie van Economische Zaken en Klimaat daarom begin augustus een vergunning verleend aan Zonneplan Energie.

De aanvrager moet in staat zijn om op betrouwbare wijze gas en elektriciteit te leveren aan iedere kleinverbruiker die daarom vraagt. De wet eist daarom van de aanvrager dat hij over de juiste inkoop- en transportcontracten beschikt. De ACM hierover: 'Zonneplan Energie heeft een overeenkomst gesloten voor de verkoop en de levering van gas en aanverwante diensten. De ACM is van oordeel dat Zonneplan Energie deze overeenkomsten voor voldoende lange termijn is aangegaan. Verder is de ACM van oordeel dat Zonneplan Energie, gelet op de afzetprognoses, in staat zal zijn om op een betrouwbare wijze gas aan iedere kleinverbruiker te leveren.'

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Business Development Manager

Fulltime (40 uur) - 6541EZ
KECX WIND BV zoekt:

Elektromonteur EPC & OM

Fulltime (40 uur) - Emmen, 7826TC, Emmen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!