Solar Magazine - JinkoSolar investeert met Tongwei in fabriek voor productie 100.000 ton polysilicium
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
JinkoSolar investeert met Tongwei in fabriek voor productie 100.000 ton polysilicium
© Uros Medved | Dreamstime.com

JinkoSolar investeert met Tongwei in fabriek voor productie 100.000 ton polysilicium

Jinko Solar investeert ruim 60 miljoen euro in een nieuwe fabriek voor de productie van silicium. Het bedrijf verricht de investering in samenwerking met een andere Chinese fabrikant: Tongwei.

Met het geld gaat Sichuan Yongxiang Energy Technology, een dochteronderneming van Tongwei, een productielijn bouwen voor de jaarlijkse productie van 100.000 ton zeer zuiver polysilicium.

15 procent
JinkoSolar krijgt een belang van 15 procent in de fabriek. Tongwei en JinkoSolar tekenden eerder dit jaar een strategische samenwerkingsovereenkomst waarmee de fabrikanten gezamenlijk aankondigden te gaan investeren in nieuwe productiecapaciteit voor kristallijn silicium en wafers voor zonnepanelen.

Zodra de fabriek operationeel is, zal deze jaarlijks 30.000 ton polysilicium aan JinkoSolar gaan leveren.

Afhankelijk
Kangping Chen, chief executive officer van JinkoSolar, over het project: ‘De strategische investering in deze nieuwe polysiliciumproductielijn in Leshan in de provincie Sichuan is gunstig, omdat deze geografisch dicht bij onze belangrijkste productiefaciliteiten voor monokristallijne wafers ligt. Door deze nieuwe toevoerlijn van de grondstof silicium veilig te stellen, kunnen we de betrouwbaarheid van onze wafer- en zonnepaneelproductie voor de lange termijn garanderen. Bovendien realiseren we ons dat de gezonde en duurzame ontwikkeling van de pv-industrie in toenemende mate afhankelijk is van de diepgaande samenwerking tussen partners in de toeleveringsketen. Door gebruik te maken van Tongwei’s toonaangevende productiecapaciteiten voor zeer zuiver polysilicium, zullen we het potentieel van onze geïntegreerde productie voor siliciumwafers, zonnecellen en zonnepanelen optimaliseren.’

JinkoSolar beschikt wereldwijd over een productiecapaciteit van 27 gigawattpiek voor monokristallijne wafers, 12 gigawattpiek voor zonnecellen en 31 gigawattpiek voor zonnepanelen.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Mei 2022

Realtime interface op komst: ‘Noodrem leidt tot enorme hoeveelheid extra aansluitcapaciteit  wind- en zonne-energie’ Professor Wim Sinke zwaait af: ‘We still ain’t seen nothing yet’ Zonnemarkt: ‘Einde...
Vacatures
kWh People zoekt:

EPC Manager

Fulltime (40 uur) - Arnhem of Rotterdam
kWh People zoekt:

Product Manager Solar

Fulltime (40 uur) - Eindhoven
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!