Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
LONGi vestigt meerdere wereldrecords voor nieuwe generatie zonnepanelen
© LONGi

LONGi vestigt meerdere wereldrecords voor nieuwe generatie zonnepanelen

De Chinese fabrikant LONGi meldt 3 nieuwe records gevestigd te hebben voor de efficiëntie van n- en p-type TOPCon-zonnecellen en heterojunctiezonnecellen voor de volgende generatie zonnepanelen.

LONGi​ meldde eerder dit jaar al een nieuw wereldrecord van 25,09 procent te hebben gevestigd voor een n-type monokristallijn bifaciale TOPCon-zonnecel. Dat record is nu aangescherpt naar 25,21 procent en officieel bevestigd door het Duitse Institute for Solar Energy Research (ISFH).

Verliezen tegengegaan
De Tunnel Oxide Passivated Contact (TOPCon)-zonnecel heeft speciale tussenlagen aan de achterzijde, bestaand uit een zeer dunne oxide- en polysilicium-laag. Door deze structuur worden de verliezen aan het oppervlak tegengegaan, wat leidt tot een hoger rendement van de zonnecellen en daarmee ook zonnepanelen.

Ook voor een p-type van deze zonnecel meldt LONGi een nieuw record. Het bedrijf stelt voor het eerst de grens van 25 procent efficiëntie te hebben geslecht. De efficiëntie bedraagt 25,02 procent. Dit record is eveneens bevestigd door het ISFH.

Heterojunctiezonnecel
Tot slot heeft het ISFH ook bevestigd dat de conversie-efficiëntie van een monokristallijne heterojunctiezonnecel van commerciële grootte een record heeft bereikt van 25,26 procent.

De 3 records zijn bekendgemaakt op ’s werelds grootste zonne-energievakbeurs SNEC, waar de fabrikant ook een nieuwe generatie zonnepanelen onthuld heeft: Hi-MO N.

Bekijk de zonnepanelen van LONGi die te koop zijn in de Benelux hier in de Solar Magazine Productzoeker.

Nu in Solar Magazine

Mei 2021

Zonnepanelen grote afwezige in Nationale Milieudatabase: fabrikanten van zonnepanelen moeten investeren in productgerichte milieudata om boot niet te missen Bonaire, Sint Eustatius en Saba: Veel zon, (nog te) weinig...
Vacatures
Svea Solar zoekt:

Medewerker Supply Chain

Fulltime (40 uur) - Eindhoven
ProfiNRG zoekt:

Business Improvement Specialist (M/V)

Fulltime (40 uur) - 3542DM
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!