Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Amerikaans ministerie van Energie wil levensduur zonnepanelen verlengen van 30 naar 50 jaar
Bryan Roschetzky | Dreamstime.com

Amerikaans ministerie van Energie wil levensduur zonnepanelen verlengen van 30 naar 50 jaar

Het Amerikaanse ministerie van Energie kent 40 miljoen Amerikaanse dollar subsidie toe aan 40 verschillende innovatieprojecten rond de volgende generatie zonnepanelen, concentrated solar power en energieopslag.

De projecten zullen met name de kosten van zonne-energietechnologieën verlagen door de levensduur van zonnepanelen te verlengen van 30 tot 50 jaar en technologieën te ontwikkelen die zonne-energie geschikt maken voor gebruik bij de productie van brandstof en chemicaliën.

Volgende generatie
‘We zijn gericht op het inzetten van meer zonne-energie en het ontwikkelen van meer kosteneffectieve technologieën om ons elektriciteitssysteem koolstofarm te maken’, aldus minister van Energie Jennifer M. Granholm. ‘Onderzoek om sterkere en duurzamere zonnepanelen te ontwikkelen, is van cruciaal belang om de klimaatcrisis aan te pakken. De 40 aangekondigde projecten – geleid door universiteiten en de particuliere sector in het hele land – zijn een investering in de volgende generatie innovaties die de zonnestroomcapaciteit van ons land zullen versterken en de veerkracht van ons elektriciteitsnet zullen vergroten.’

20 jaar langer
3 van de gehonoreerde projecten moeten ervoor zorgen dat zonnepanelen 20 jaar langer meegaan, wat de vervangings- en onderhoudskosten van pv-systemen zou verminderen. De projecten moeten resulteren in modulaire componenten die gemakkelijk kunnen worden vervangen als gevolg van normale slijtage of na extreme weersomstandigheden, en in een betere monitoring van systemen.

Het project Extending Component Lifetime and Improving Inverter Reliability richt zich bijvoorbeeld op het verbeteren van de betrouwbaarheid van de omvormer, schattingen van de levensduur van de service en voorspellend onderhoud voor omvormers. 
 

Concentrated solar

13 van de goedgekeurde projecten hebben betrekking op geconcentreerde zonne-energie, oftewel concentrated solar power (csp). De projecten moeten technieken ontwikkelen waardoor csp gebruikt kan worden bij zeer hoge temperaturen die nodig zijn om met zonne-energie brandstoffen en chemicaliën te kunnen produceren. 21 projecten zullen verder nieuwe ideeën testen die in minder dan 2 jaar tot resultaat moeten leiden.

Thermische energieopslag
Binnen 3 andere projecten wordt tot slot gewerkt aan de ontwikkeling van systemen voor thermische energieopslag die ten minste 10 uur elektriciteit kunnen opslaan en leveren wanneer dat nodig is.

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
kWh People zoekt:

Product Manager Solar

Fulltime (40 uur) - Weesp
TPSolar BV zoekt:

Junior Projectontwikkelaar

Fulltime (40 uur) - Lijnden, 1175 RM, Melbournestraat 9
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!