Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Netbeheerders presenteren lespakket Power up the Planet: nieuw talent werven voor energietechniek

Netbeheerders presenteren lespakket Power up the Planet: nieuw talent werven voor energietechniek

Als onderdeel van de promotiecampagne Power up the Planet hebben de Nederlandse netbeheerders een lespakket ontwikkeld voor het vmbo om jongeren voor energietechniek te werven. 200 scholen doen al mee.

Met de slogan Power up the Planet! gaven netwerkbedrijven Alliander, Enexis, Stedin, TenneT en verschillende marktpartijen in samenwerking met het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds (O&O fonds NWb) afgelopen maart het startschot voor een grootschalige promotiecampagne om jongeren te stimuleren voor een studierichting in de energietechniek te kiezen.

200 scholen
De campagne Power up the Planet helpt vmbo-leerlingen via campagnes en een interactief lespakket een zich beeld te vormen van opleidingen en beroepen in de energietechniek. Een half jaar geleden startte de campagne met een splinternieuwe website en korte video’s die jongeren laten zien hoe leuk en belangrijk de energietechniek kan zijn. ‘Met je handen werken’, ‘impact maken’ en ‘vergroot je kansen’, was hierbij de voornaamste boodschap.

In de afgelopen periode is er een lespakket ontwikkeld voor het vmbo dat sinds begin dit schooljaar beschikbaar is voor docenten en decanen. In deze korte tijd zijn al bijna 200 scholen van start gegaan met het lespakket. Vanaf het jaar 2022 zal Power up the Planet ook de instroom voor technische HBO- en WO-opleidingen stimuleren. Op basis van resultaten, metingen en de maatschappelijke ontwikkelingen zal de instroomcampagne in de komende jaren verder ontwikkeld worden.

Tekort aan technici
Er is een groot tekort aan technici, waardoor het werkpakket van de netwerkbedrijven steeds groter wordt en de wachttijden oplopen. Dat veel scholen nu besluiten in te zetten op voorlichting over technische studies en beroepen is volgens de netbeheerders een mooi resultaat, want jongeren kiezen nog te weinig voor technische beroepen.

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
G2 Energy zoekt:

Sales Manager

Fulltime (40 uur) - Uddel en/of Zutphen
NaGa Solar zoekt:

Manager Commercial Ground Mounted Solar Development

Fulltime (40 uur) - Maastricht, 6225 XV, 1
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!