logo
wvhj2023
© Onze Clubkracht
© Onze Clubkracht
18 oktober 2021

Subsidie voor zonnepanelen bij sportclubs: nog 20 procent subsidiebudget over

80 procent van de subsidie voor sportclubs van de regeling Stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties (BOSA) voor de installatie van onder meer zonnepanelen, zonnecollectoren en led-verlichting is aangevraagd.

Waar de subsidiepot voor de BOSA-regeling in 2020 niet leeg ging, is er nu met nog 3 maanden te gaan nog 20 procent van het budget beschikbaar. Waar de Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen – actief onder de vlag van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport – tot op heden altijd sprak van een subsidiebudget van 79 miljoen euro, heeft men het nu over 76,4 miljoen euro.

Behandeltijd gedaald
Er is daarbij al voor 55,9 miljoen euro subsidie verleend en voor 5,9 miljoen euro aan aanvragen in behandeling.

Het subsidiebudget wordt verdeeld op volgorde van binnenkomst van complete aanvragen. Per kalenderjaar geldt een maximum van 2,5 miljoen euro subsidie per aanvrager.

20 procent subsidie
Het subsidiebedrag is 20 procent van de subsidiabele kosten inclusief btw. Dit zijn kosten die in aanmerking komen voor subsidie. Activiteiten gericht op energiebesparing, toegankelijkheid, circulariteit, klimaatadaptatie en veiligheidsbeleving komen in aanmerking voor 10 procent aanvullende subsidie; oftewel 30 procent in totaal.

Zowel zonnecollectoren voor zonnewarmte als zonnepanelen voor zonnestroom komen in aanmerking voor subsidie. Ook voor energieopslag, in de vorm van zoutwaterbatterijen, kan subsidie aangevraagd worden.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten