logo
wvhj2023
© Eindhoven
© Eindhoven
3 september 2021

Nog 20 miljoen euro beschikbaar voor zonnepanelen bij sportclubs, driekwart subsidie vergeven

Bijna 75 procent van de subsidie voor sportclubs van de regeling ‘Stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties’ (BOSA) voor de installatie van zonnepanelen is vergeven. Er is nog 20,6 miljoen euro beschikbaar.

Waar de subsidiepot voor de BOSA-regeling in 2020 niet leeg ging, ligt de regeling nu aardig op schema om al het beschikbare budget te benutten. 

Behandeltijd gedaald
Er is al voor 52,8 miljoen euro subsidie verleend en voor 5,6 miljoen euro aan aanvragen in behandeling. In 2021 is voor de subsidieregeling een budget van 79 miljoen beschikbaar. Dit wordt verdeeld op volgorde van binnenkomst van complete aanvragen. Per kalenderjaar geldt een maximum van 2,5 miljoen euro subsidie per aanvrager.

De gemiddelde behandeltijd voor aanvragen voor de subsidieregeling is in de loop van afgelopen kalenderjaar sterk gedaald. In januari 2020 duurde de behandeling van een aanvraag nog gemiddeld 130 dagen en aan het einde van 2020 was de gemiddelde behandeltijd gezakt naar 46 dagen.

20 procent subsidie
Het subsidiebedrag is 20 procent van de subsidiabele kosten inclusief btw. Dit zijn kosten die in aanmerking komen voor subsidie. Activiteiten gericht op energiebesparing, toegankelijkheid, circulariteit, klimaatadaptatie en veiligheidsbeleving komen in aanmerking voor 10 procent aanvullende subsidie; oftewel 30 procent in totaal.

Zowel zonnecollectoren voor zonnewarmte als zonnepanelen voor zonnestroom komen in aanmerking voor subsidie. Ook voor energieopslag, in de vorm van zoutwaterbatterijen, kan subsidie aangevraagd worden.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten