Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Sharp onthult nieuw zonnepaneel van 540 wattpiek voor grote zonnedaken en zonneparken

Sharp onthult nieuw zonnepaneel van 540 wattpiek voor grote zonnedaken en zonneparken

Sharp heeft een nieuw zonnepaneel onthuld: de NU-JD540. Het monokristallijn siliciumzonnepaneel is uitgerust met 144 halve zonnecellen gebaseerd op M10-wafers en kent een vermogen van 540 wattpiek.

Het nieuwe zonnepaneel met een hoog vermogen is speciaal ontworpen voor pv-installaties in open velden en commerciële daken; oftewel zonneparken en grootschalige zonnedaken.

20,89 procent
De NU-JD540 heeft een efficiëntie van 20,89 procent en is ontworpen voor een systeemspanning tot 1.500 volt.

Een temperatuurcoëfficient van -0.341 procent per graden Celsius voor de energie-output, garandeert goede prestaties bij hoge omgevingstemperaturen.

10 busbars
Het nieuwe zonnepaneel is voorzien van 10 busbars. Daarbij wordt gebruikgemaakt van ronde linten waardoor elke zonnecel meer vermogen krijgt en minder gevoelig is voor microscheurtjes. De productgarantie bedraagt 15 jaar en de 25-jarige prestatiegarantie garandeert een minimum van 85 procent in jaar 25.

Alle Sharp-zonnepanelen met gehalveerde zonnecellen zijn niet met 1, maar met 3 kleine aansluitdozen uitgerust die voorzien zijn van een bypassdiode. Deze aansluitdozen dragen minder warmte over naar de zonnecellen erboven en verhogen op hun beurt de levensduur van de zonnepanelen en de algemene prestaties van het zonne-energiesysteem.

Formaat
Het formaat van de NU-JD540 is 2.279 bij 1.134 millimeter, inclusief geoptimaliseerd frame met een gewicht van 27,8 kilogram.

Daarnaast maakt het zonnepaneel gebruik van kabels van 1.750 millimeter die probleemloze bedrading mogelijk maken bij installaties in het landschap en ook sprongsgewijze bedrading mogelijk maken bij staande installaties. Baudik de Vries, salesmanager Benelux van Sharp Energy Solutions Europe: ‘We zijn blij dat we ons portfolio van zonnepanelen met gehalveerde zonnecellen kunnen uitbreiden met een zonnepaneel met een hoger wattage. Hiermee bieden we onze klanten eenvoudige en efficiënte installatie in open velden of voor industriële daken. Dit zonnepaneel maakt ons portfolio compleet.’

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
TPSolar BV zoekt:

Junior Projectontwikkelaar

Fulltime (40 uur) - Lijnden, 1175 RM, Melbournestraat 9
kWh People zoekt:

Energie Consultant

32-40 uur - Overijssel
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!