Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Zonneroute A37: Ondernemend Emmen pleit bij Rijkswaterstaat voor regionale betrokkenheid en participatie
© Rijkswaterstaat

Zonneroute A37: Ondernemend Emmen pleit bij Rijkswaterstaat voor regionale betrokkenheid en participatie

Ondernemersorganisatie Ondernemend Emmen dringt er bij Rijkswaterstaat op aan om de inwoners, het regionale bedrijfsleven en het techniekonderwijs nauw te betrekken bij de realisatie van de Zonneroute A37.

In een brief aan directeur-generaal van Rijkswaterstaat Michèle Blom laat Jelle Dokter weten – voorzitter van de ondernemersorganisatie – namens zo’n 300 bedrijven uit de regio Emmen dat men graag ziet dat lokale en regionale partijen een rol van betekenis gaan spelen bij de voorbereidingen en de aanleg van de ruim 40 kilometer lange zonneroute tussen Hoogeveen en de Duitse grens.

Innovation en Experience Center
Dokter wijst daarbij op de goede ervaringen die door Ondernemend Emmen zijn opgedaan met zonnepark Oranjepoort bij Emmen, dat grotendeels door regionale bedrijven is gebouwd.

In zijn brief bepleit Dokter ook een rol voor het onderwijs in het traject rond de Zonneroute A37. Hij vindt dat het voortgezet onderwijs en ook het mbo en het hbo, zoals Drenthe College en NHL-Stenden, een plek moeten krijgen binnen het project. Op initiatief van Ondernemend Emmen wordt op dit moment op Zonnepark Oranjepoort het Solar Innovation en Experience Center gerealiseerd, waar onderzoek kan worden gedaan en onderwijs kan worden gegeven op het gebied van zonnestroom en nieuwe biobased materialen.

Letterlijk en figuurlijk
De voorzitter van Ondernemend Emmen breekt in de brief ook een lans voor het financieel kunnen meedoen aan het project door inwoners en bedrijven in het gebied. Hij sluit zich daarmee aan bij een aantal lokale organisaties die in dorpen langs de A37 ook hebben aangegeven mee te willen doen als partners in de Zonneroute A37.

De Zonneroute A37 moet in de ogen van Ondernemend Emmen zoveel als maar mogelijk is, letterlijk en figuurlijk, een project worden en blijven van de regio die de weg doorsnijdt. Van Hoogeveen tot aan de Duitse grens.

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
Eigenenergie.net zoekt:

Operationeel Uitvoerder

Fulltime (40 uur) - 5667 KX
kWh People zoekt:

PV Engineer

Fulltime (40 uur) - Nijmegen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!