Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Eurener breidt garantie op zonnepanelen uit naar 30 jaar

Eurener breidt garantie op zonnepanelen uit naar 30 jaar

De Spaanse zonnepanelenfabrikant Eurener heeft de prestatiegarantie van zijn serie zonnepanelen met de naam Ultra uitgebreid naar 30 jaar. De zonnepanelen hebben een efficiëntie tot 21,3 procent.

Eurener is een industriële bedrijvengroep die in 1997 werd opgericht in het European Centre for Innovative Enterprises in Spanje (CEEI). Het bedrijf heeft onder meer 2 magazijnen in België voor de levering van zonnepanelen in de Benelux.

Achterzijdecontact
De Ultra-zonnepanelen zijn volgens het bedrijf de meest efficiënte duurzame en ecologische producten in zijn portfolio. De zonnepanelen zijn uitgerust met achterzijdecontactzonnecellen. Het concept is gebaseerd op het gebruik van een geleidende folie op de achterkant van het zonnepaneel, waar de onderlinge verbindingen tussen de zonnepanelen zitten. Zo wordt het soldeerproces, dat extra spanning op de zonnecel veroorzaakt, vermeden.

Dit verkleint het risico op microscheurtjes en biedt voordelen bij een lagere thermische belasting van de zonnecel, wat zorgt voor een lange levensduur.

21,3 procent
Door de tabs aan de voorkant van de module te vermijden, stelt de fabrikant het oppervlak dat daadwerkelijk stroom opwekt te vergroten en een hogere efficiëntie te bereiken, te weten tot 21,3 procent.

Dankzij de lood- en soldeervrije technologie is het Ultra-assortiment volgens de fabrikant een van de meest milieuvriendelijke op de markt. Door meer wattpiek per vierkante meter te produceren, wordt de CO2-voetafdruk van transport verkleind.

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
SolarEdge zoekt:

Marketing Manager for Commercial PV sector (Benelux)

Fulltime (40 uur) - Utrecht (Netherlands)
Wattkraft GmbH & Co. KG zoekt:

Front Office medewerker – Inside Sales

Fulltime (40 uur) - 3552ez
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!