Solar Magazine - Kamervragen PvdA over lobby ziekenhuis Groningen voor zonnepark Powerfield
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Kamervragen PvdA over lobby ziekenhuis Groningen voor zonnepark Powerfield
© Maarten Zeehandelaar | Dreamstime.com

Kamervragen PvdA over lobby ziekenhuis Groningen voor zonnepark Powerfield

Attje Kuiken en Henk Nijboer hebben Kamervragen gesteld over de lobby van het Ommelander Ziekenhuis Groningen (OZG) om deel te willen nemen in een zonnepark van zonne-energiebedrijf Powerfield.

Het provinciebestuur van Groningen stelde naar aanleiding van vragen in de Provinciale Staten dat het een gemeentelijke aangelegenheid is en ‘geen mening te hebben’ over de kwestie.

Geen energieleverancier
De PvdA-Kamerleden hebben nu een reeks vragen ingediend bij minister De Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over de plannen van het OZG.

‘Vindt u het tot de taken van een ziekenhuis behoren om op welke manier dan ook financieel betrokken te zijn bij het ontwikkelen van een zonnepark?’, willen Kuiken en Nijboer weten. ‘Deelt u de mening dat ziekenhuizen zorg moeten leveren en geen energieleverancier moeten zijn? Deelt u de mening dat er geen koehandel mag plaatsvinden in de zin dat alleen als het zonnepark er komt, het ziekenhuis openblijft?’

Op daken
Verder vragen de PvdA’ers of de ministers bereid zijn het OZG financieel te steunen, zodat het ziekenhuis uit de financiële gevarenzone komt. ‘Snapt u dat de terugkomende berichten over financiële zorgen leiden tot zorgen bij personeel en inwoners in Oost-Groningen, temeer daar de aanrijtijden nu al niet worden gehaald? Bent u bereid te garanderen dat het OZG niet sluit?’, besluiten zij.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Zon Advies Nederland zoekt:

Vacature binnendienst Projectmanager / Werkvoorbereider (€ 3.500 - € 4.500)

Fulltime (40 uur) - Elst, 6662NE, 25
Conduct Technical Solutions BV zoekt:

Secretaresse afdeling sales

Fulltime (40 uur) - Barendrecht, 2993 LP, 4
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!