Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Heropende fiscale stimuleringsregeling voor zonnepanelen bij woningcorporaties gaat alweer dicht
© Wocozon

Heropende fiscale stimuleringsregeling voor zonnepanelen bij woningcorporaties gaat alweer dicht

De op 1 juli heropende Regeling Vermindering Verhuurderheffing Verduurzaming (RVV Verduurzaming) die onder meer zonnepanelen bij woningcorporaties stimuleert, sluit alweer op 1 oktober.

De RVV is bedoeld om verduurzaming van huurwoningen te stimuleren en biedt verhuurders via een vermindering van de verhuurderheffing fiscaal voordeel als zij investeren in woningverduurzaming.

Te weinig budget
De sluiting per 1 oktober is nodig om te voorkomen dat het budget van 150 miljoen euro wordt overschreden. Als het budget onverhoopt toch nog niet is uitgeput, wordt de regeling per 1 januari 2022 weer opengesteld.

Verhuurders die hun woningen met ten minste 3 labelstappen verbeteren – en deze minimaal naar energielabel B brengen – kunnen in aanmerking komen voor een vermindering op de verhuurderheffing.

Stormloop
De RVV Verduurzaming werd op 1 januari 2019 geïntroduceerd als een uitbreiding van de al bestaande RVV en als de opvolger van de Stimulering energieprestatie huursector (STEP). De rijksoverheid stopte in de zomer van 2019 alweer met de RVV Verduurzaming, omdat het budget op was na een ware stormloop. 

Daarom is in de wet de mogelijkheid opgenomen om op de eerste dag van elk kwartaal de regeling te sluiten ingeval het beschikbare budget overschreden dreigt te worden. Voor dit jaar betekent dit dat sluiting van de regeling mogelijk is op 1 oktober of op 1 januari 2022.

Maandelijkse sluiting
Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft in overleg met minister Hoekstra van Financiën besloten de regeling op 1 oktober 2021 te sluiten.

In 2022 zal door een wetswijziging een maandelijkse sluiting mogelijk zijn. Daarnaast onderzoekt het kabinet of verdere verbeteringen doorgevoerd kunnen worden in de effectieve inzet en budgettaire beheersing van het budget voor verduurzaming. De Tweede Kamer wordt in het eerste kwartaal van 2022 geïnformeerd over de uitkomsten van dit onderzoek.

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
KiesZon zoekt:

Field Service Engineer

Fulltime (40 uur) - 5248 NL
EWS GmbH & Co. KG zoekt:

Commercieel medewerker binnendienst voor de Nederlandse markt

Fulltime (40 uur) - Am Bahnhof 20, 24983 Handewitt, Duitsland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!