Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Fiscale stimuleringsregeling voor zonnepanelen bij woningcorporaties weer open op 1 juli
© Centrada

Fiscale stimuleringsregeling voor zonnepanelen bij woningcorporaties weer open op 1 juli

De heropening van de Regeling Vermindering Verhuurderheffing Verduurzaming (RVV Verduurzaming) voor woningcorporaties is met 3 maanden uitgesteld tot 1 juli 2021. Oorzaak is de introductie van nieuwe energielabels.

Een belangrijke voorwaarde voor woningcorporaties om voor de fiscale stimuleringsregeling in aanmerking te komen, is dat de woningen energetisch verbeterd worden met ten minste 3 labelstappen naar minimaal label B. De heffingsvermindering is hierdoor onder andere mogelijk voor het aardgasvrij maken van huurwoningen.

150 miljoen euro
De RVV Verduurzaming werd op 1 januari 2019 geïntroduceerd als een uitbreiding van de al bestaande RVV en als de opvolger van de Stimulering energieprestatie huursector (STEP). De rijksoverheid stopte in de zomer van 2019 alweer met de RVV Verduurzaming, omdat het budget op was na een ware stormloop. 

Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties meldde destijds dat de regeling op zijn vroegst pas weer op 1 januari 2022 zou opengaan. Bij de presentatie van de begroting van haar ministerie voor het kalenderjaar 2021 meldde de minister echter dat de RVV Verduurzaming naar verwachting per 1 januari 2021 weer zou opengaan met een budget van 150 miljoen euro. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) spreekt over een structureel budget van 104 miljoen euro vanaf 2022.

NTA 8800
De opening is nu echter een half jaar vertraagd door de komst van nieuwe energielabels. Om in de eerste maanden van 2021  de druk op de markt voor het afgeven van nieuwe energielabels te verlichten, heeft minister Ollongren hiertoe besloten.

Na de heropening van de RVV Verduurzaming zal binnen de regeling de energiezuinigheid van woningen niet langer meer op grond van de Energie-Index worden bepaald, maar op grond van de NTA 8800.

Opnamedatum
Door dit uitstel van de heropening is er een uitzondering op de regel over de opnamedatum van het energielabel.

Als woningcorporaties hun project tussen 1 juli 2021 en 1 oktober 2021 aanmelden, mag er een energielabel worden gebruikt met een opnamedatum van na 1 juli 2020 volgens de NTA 8800. Bij meldingen na 1 oktober 2021 mag de opnamedatum niet ouder zijn dan 6 maanden.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2021

De Marktgids Zonne-energie 2021 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt gaat nieuw tijdperk in, Nederlandse zonne-energiemarkt na coronacrisis klaar voor...
Vacatures
TechniQ Energy | Maatwerk in duurzame energie zoekt:

Marketing en Sales medewerker met affiniteit voor online en duurzame systemen

Fulltime (40 uur) - Serooskerke, 4353RT, 47+49A
KiesZon zoekt:

AC Engineer

Fulltime (40 uur) - 5248 NL
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!