Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Enexis en TenneT: stroomnet in Tilburg nu helemaal vol, netbeheerders starten congestieonderzoek
© Jarretera | Dreamstime.com

Enexis en TenneT: stroomnet in Tilburg nu helemaal vol, netbeheerders starten congestieonderzoek

Regionale netbeheerder Enexis en hoogspanningsnetbeheerder TenneT melden dat het stroomnet in de Brabantse stad Tilburg nu helemaal vol is. Voor Tilburg Noord en Tilburg Centrum starten ze congestieonderzoek.

De vraag naar transportcapaciteit door grootverbruikers met zonnepanelen en windmolens is groter dan de beschikbare capaciteit in het aan Tilburg gekoppelde hoogspanningsnet.

105 megawatt
In het genoemde congestiegebied bedraagt het totale gevraagde transportvermogen voor teruglevering 105 megawatt. Het totale beschikbare transportvermogen voor teruglevering aan het hoogspanningsnet bedraagt circa 47 megawatt. Dit vermogen is volledig vergeven in getekende offertes voor gecontracteerd transportvermogen.

De structurele oplossing is de realisatie van een uitbreiding van het hoogspanningsnet en de capaciteit van het station. TenneT onderzoekt in samenwerking met Enexis Netbeheer de alternatieven hiervoor, dit betreft ook de mogelijke locatie van de uitbreiding. De verwachting is dat de benodigde netverzwaring over 5 tot 10 jaar gerealiseerd zal zijn. De planning heeft een grote afhankelijkheid van de planning van de benodigde hoogspanningsnetuitbreidingen van TenneT.

Ook congestie in Merum
Verder melden Enexis en TenneT dat er ook bij het Limburgse station Merum sprake is van congestie. Ook daar worden de mogelijkheden van congestiemanagement onderzocht.

In het congestiegebied bedraagt het totale gevraagde transportvermogen voor teruglevering 77 megawatt. Het totale beschikbare transportvermogen voor teruglevering aan het hoogspanningsnet bedraagt circa 40 megawatt. Dit vermogen is volledig vergeven in getekende offertes voor gecontracteerd transportvermogen.

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
kWh People zoekt:

Business Development Manager

32-40 uur - Noord Brabant
Wattkraft GmbH & Co. KG zoekt:

Front Office medewerker – Inside Sales

Fulltime (40 uur) - 3552ez
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!