Solar Magazine - SMA neemt testcentrum voor elektromagnetische compatibiliteit in gebruik
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
SMA neemt testcentrum voor elektromagnetische compatibiliteit in gebruik
© SMA

SMA neemt testcentrum voor elektromagnetische compatibiliteit in gebruik

SMA heeft zijn nieuwe testcentrum voor elektromagnetische compatibiliteit (EMC) in gebruik genomen. Het maakt EMC-metingen mogelijk voor omvormers en systemen met een elektrisch vermogen van maximaal 5 megawatt.

SMA heeft ongeveer 6 miljoen geïnvesteerd in de bouw van het ultramoderne testcentrum, dat werd geopend door de economieminister Tarek Al-Wazir van de Duitse deelstaat Hessen. ‘SMA laat zien dat de energietransitie een kansrijk businessmodel voor de toekomst is’, aldus de minister.

Geen interferentie
‘Zonnestroom wordt wereldwijd een van de belangrijkste pijlers van onze energievoorziening en daarom worden er steeds hogere eisen gesteld aan de veiligheid en het integratievermogen van zonnepaneelomvormers’, aldus Jürgen Reinert, chief executive officer van SMA. ‘Ons nieuwe testcentrum – waarvan we vermoeden dat het het enige in zijn soort ter wereld is – zal ons in staat stellen om zelfs zeer grote systemen betrouwbaar en snel te testen op elektromagnetische compatibiliteit. Dit geeft ons het vertrouwen dat onze toekomstige oplossingen voor pv-centrales ook zullen voldoen aan de veiligheidseisen van internationale markten.’

De tests voor elektromagnetische compatibiliteit zorgen ervoor dat de elektronische componenten die in de omvormers en andere apparaten zijn geïnstalleerd, geen interferentie veroorzaken die andere toepassingen zou kunnen beïnvloeden. Tegelijkertijd zullen de EMC-tests voorkomen dat externe elektromagnetische golven een schadelijk effect hebben op de apparaten.

Immuniteit

De EMC-testhal van SMA beslaat ongeveer 740 vierkante meter laboratoriumruimte. Daar worden in de toekomst apparaten getest die tot 30 ton wegen en maar liefst 200 kilowattuur aan restwarmte uitstoten. Het wordt mogelijk om uitgestraalde interferentie en interferentie-immuniteit te meten op afstanden tot 10 meter. De faciliteit zal in staat zijn om een ​​reeks apparaten te testen, waaronder toekomstige generaties van de onlangs gelanceerde centrale omvormer Sunny Central UP. Ook zijn er plannen om de testfaciliteit beschikbaar te stellen aan externe bedrijven op gebieden als elektrische mobiliteit, windenergie en spoorwegen.

Deel dit bericht

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Green Energy Storage zoekt:

Projectleider Ontwikkeling

Fulltime (40 uur) - Ceresstraat 1, 4811 CA Breda
Zonnepanelen op het Dak BV zoekt:

PV Designer / Werkvoorbereider

Fulltime (40 uur) - Barneveld
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!