Solar Magazine - SMA investeert 5 miljoen euro in testcentrum voor elektromagnetische compatibiliteit
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
SMA investeert 5 miljoen euro in testcentrum voor elektromagnetische compatibiliteit
© SMA

SMA investeert 5 miljoen euro in testcentrum voor elektromagnetische compatibiliteit

SMA investeert ruim 5 miljoen euro in een nieuwe testfaciliteit voor elektromagnetische compatibiliteit (EMC). Het testlaboratorium in het gebouw zal 740 vierkante meter beslaan.

Het maakt volgens de omvormerfabrikant de meest geavanceerde EMC-metingen mogelijk voor omvormers en systemen met een elektrisch vermogen van maximaal 5 megawatt.

Beschikbaar voor externe bedrijven
Chief executive officer Jürgen Reinert over de komst van het EMC-centrum: “Pv-omvormers zijn systeemkritische componenten die aan strenge veiligheidseisen moeten voldoen. We hebben altijd de hoogste normen van veiligheid en kwaliteit toegepast. Daarom hebben we op ons hoofdkantoor in Niestetal / Kassel testinfrastructuur opgezet met laboratoria, productietestfaciliteiten en onze eigen grondgebaseerde infrastructuur voor pv-systemen die ongeëvenaard is. Met de nieuwe EMC-faciliteit zetten we nog een stap vooruit. Hiermee kunnen we state-of-the-artmethoden gebruiken om elektromagnetische compatibiliteit te testen op nog grotere systemen en om ervoor te zorgen dat onze toekomstige systemen voor pv-centrales ook zullen voldoen aan de strengste eisen en voorschriften op internationale markten.’

Er zijn plannen om de testfaciliteit beschikbaar te stellen voor externe bedrijven op gebieden als elektrische mobiliteit, windenergie en spoorwegen. De tests voor elektromagnetische compatibiliteit zorgen ervoor dat de elektronische componenten die zijn geïnstalleerd in de omvormers en andere apparaten geen interferentie veroorzaken die andere toepassingen kan beïnvloeden of verstoren. Tegelijkertijd zullen de EMC-tests voorkomen dat externe elektromagnetische golven een schadelijk effect op de apparaten hebben.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Conduct Technical Solutions BV zoekt:

Magazijnmedewerker

Fulltime (40 uur) - Barendrecht, 2993 LP, 4
Zon Advies Nederland zoekt:

Vacature binnendienst Projectmanager / Werkvoorbereider (€ 3.500 - € 4.500)

Fulltime (40 uur) - Elst, 6662NE, 25
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!