Solar Magazine - Fabrikant van zonnepanelen Trina Solar vestigt nieuw wereldrecord met perc-zonnecellen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Fabrikant van zonnepanelen Trina Solar vestigt nieuw wereldrecord met perc-zonnecellen
© Trina Solar

Fabrikant van zonnepanelen Trina Solar vestigt nieuw wereldrecord met perc-zonnecellen

Fabrikant van zonnepanelen Trina Solar meldt een nieuw wereldrecord. Voor een industriële perc-zonnecel met een oppervlak van 210 bij 210 millimeter is in massaproductie een efficiëntie bereikt van 23,56 procent.

Het wereldrecord werd onthuld door Trina Solar’s State Key Laboratory of PV Science and Technology (SKL PVST). Het record voor de p-type monokristallijn silicium perc-zonnecellen is bovendien onafhankelijk bevestigd door het National Center of Supervision and Inspection on Solar Photovoltaic Product Quality (CPVT).

M12-wafers
De geavanceerde perc-zonnecellen gebaseerd op wafers van 210 bij 210 millimeter (M12) werden vervaardigd in de massaproductielijnen.

Dr. Yifeng Chen, hoofd van het R&D-centrum voor zonnecellen en zonnepanelen van Trina Solar, over de mijlpaal: ‘We zijn trots om deze prestatie aan te kondigen die is gerealiseerd door ons technische team. Door een batchefficiëntie van meer dan 23,5 procent te realiseren, laten we zien dat zonnecellen van dit formaat in de praktijk een zeer hoge efficiëntie kunnen bereiken. Ons technisch team zal zich blijven concentreren op de overdracht van innovatieve technologieën naar productie om ons technologisch leiderschap in massaproductie van zeer efficiënte cellen te consolideren.’

Vertex-zonnepaneel
Eind juni 2021 kondigde Trina’s SKL al aan dat zijn Vertex-zonnepaneel een recordefficiëntie van 23,03 procent had bereikt. Het ging daarbij om een zonnepaneel uitgerust met 66 perc-zonnecellen gebaseerd op wafers van 210 bij 210 millimeter.

Dat record werd onafhankelijk bevestigd door zowel TÜV Rheinland als TÜV Nord.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Zonnepanelen op het Dak BV zoekt:

PV Designer / Werkvoorbereider

Fulltime (40 uur) - Barneveld
SolarToday zoekt:

Controller

Fulltime (40 uur) - Hendrik Figeeweg 1R, 2031 BJ Haarlem
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!