Solar Magazine - Drijvende zonnepanelen schitteren op nieuwe postzegels van PostNL
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Drijvende zonnepanelen schitteren op nieuwe postzegels van PostNL
© PostNL

Drijvende zonnepanelen schitteren op nieuwe postzegels van PostNL

PostNL heeft een nieuw postzegelvel onthuld dat in het teken staat van het innovatieve vermogen van Nederland. Er staan innovaties op, ontwikkeld door wetenschappers van de TU Delft waaronder drijvende zonnepanelen.

TU Delft is de grootste en oudste technische universiteit van Nederland. Op elk van de 10 postzegels van het postzegelvel Innovatief Nederland staat een vrolijke illustratie over een bijzonder innovatieproject van de universiteit.

Met een knipoog
De illustraties zijn gemaakt door cartoonist en striptekenaar Erwin Suvaal uit Rijsbergen. De zomers gekleurde tekeningen laten met een knipoog de essentie en de toepassing van iedere innovatie zien.

Op het kleine oppervlak van de postzegels is Suvaal er volgens het postbedrijf in geslaagd in elke illustratie iets luchtigs te brengen. Dat doet hij door eerst de elementen te selecteren die nodig zijn om de innovatie te kunnen begrijpen. ‘Bij de zonne-energie op de binnenwateren bijvoorbeeld gaat het om water en om zonnepanelen’, aldus Suvaal. ‘Dus daar kun je niet omheen. Maar ik teken er iets bij waardoor het tot leven komt. Door bijvoorbeeld het water te benadrukken met een man in een bootje die tussen de zonnepanelen door roeit.’ Bij de drijvende zonnepanelen op de postzegel wordt gerefereerd aan het innovatieproject INNOvatieve ZOn-pv op WAter, oftewel INNOZOWA, dat in 2018 van start ging.

Stadia van innovatie
De postzegels laten zien dat de innovaties op allerlei gebieden worden toegepast, uiteenlopend van energiebesparingsprojecten, slimme transportoplossingen en flexibele productiemogelijkheden tot effectief watermanagement en vernieuwingen in de gezondheidszorg. In de selectie is rekening gehouden met de stadia die een innovatie doorloopt. Zo zijn er uitvindingen die zich nog in een prototypefase bevinden, worden andere innovaties op dit moment uitgebreid getest en zijn weer andere volop in productie.

Verkrijgbaarheid
Het postzegelvel Innovatief Nederland telt 10 verschillende postzegels met de waarde-aanduiding Nederland 1, bedoeld voor post tot en met 20 gram met een bestemming binnen Nederland. De postzegels zijn sinds deze week verkrijgbaar bij de Bruna-winkels en via de website van PostNL.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Mei 2022

Realtime interface op komst: ‘Noodrem leidt tot enorme hoeveelheid extra aansluitcapaciteit  wind- en zonne-energie’ Professor Wim Sinke zwaait af: ‘We still ain’t seen nothing yet’ Zonnemarkt: ‘Einde...
Vacatures
FIRST BASE Ground Screws zoekt:

Constructief technisch tekenaar

Fulltime (40 uur) - Uden, 5405 AH, 9a
kWh People zoekt:

Business Developer Benelux

Fulltime (40 uur) - Benelux
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!