Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Waterschap Rivierland start innovatieproject met drijvende zonnepanelen

Waterschap Rivierland start innovatieproject met drijvende zonnepanelen

Waterschap Rivierenland, Blue 21 BV, Hakkers BV en de TU Delft hebben een overeenkomst ondertekend voor de gezamenlijke realisatie van drijvende zonnepanelen.

Onder de naam INNOZOWA, gaat het project van start. De naam staat voor INNOvatieve ZOn-pv (zonnepanelen) op WAter, waarbij gewerkt wordt aan een flexibel ontwerp en het optimaal gebruik maken van beschikbare ruimte.

Samen met de 3 andere partijen, elk met hun eigen specialisme, werkt het waterschap aan de energietransitie en waterschap energieneutraal 2030. Door gebruik te maken van duurzame en relatief lichte materialen, ontwikkelen de partijen naar eigen een concurrerend model. Het waterschap wil met deze innovatie bovendien kansen creëren voor waterbeheer. Zo wordt binnen INNOZOWA gezocht naar manieren om met de drijvende zonnepanelen een meerwaarde te creëren voor de ecologie. Vanaf najaar 2018 wordt een pilotinstallatie op de waterberging in Weurt (red. regio Nijmegen) geplaatst. Met de uitkomsten van deze pilot verwachten de partijen voldoende data en ervaring te hebben om het project verder op te schalen

INNOZOWA is een vanuit subsidie Hernieuwbare Energie door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) gesteund project.

Nu in Solar Magazine

September 2018

De september-editie van Solar Magazine bevat artikelen over: GroenLeven schaalt op na bundeling van krachten met BayWa r.e.: ‘Meer dan 95 procent van onze beschikte SDE+-projecten wordt gebouwd’ Zon op Infra beleeft vliegende...
Vacatures
Zonneplan zoekt:

Teamgenoot (elektro) monteur duurzame energietechniek

Zonneplan zoekt: Teamgenoot (elektro) monteur duurzame energietechniek
Fulltime • Leiden – Tilburg – Amsterdam – Zwolle
Lightsource zoekt:

Planoloog/planner

Lightsource zoekt een planoloog/planner.
Fulltime • Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!