Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Noord-Holland wil zonnepanelen boven parkeerplaatsen subsidiëren
© GroenLeven

Noord-Holland wil zonnepanelen boven parkeerplaatsen subsidiëren

De provincie Noord-Holland wil zonnecarports op parkeerplaatsen subsidiëren en doorgaan met het stimuleren van zonnepanelen op schooldaken, omdat uit onderzoek is gebleken dat dit succesvol is.

De provincie heeft proeven laten evalueren door onderzoeksbureau AEF. Het ging om testen met zonne-energie op bedrijfsdaken, op agrarische daken en op schooldaken.

Park the Sun 
Het evaluatierapport stelt dat de markt voor zonnepanelen op daken goed is ontwikkeld en al voldoende gesubsidieerd wordt door de rijksoverheid. Waar nog wel winst te behalen is, is het subsidiëren van innovaties die nog in ontwikkeling zijn, die nog niet rendabel zijn maar wel veel potentieel hebben. Zonnecarports – waarbij parkeerplaatsen en de opwekking van zonne-energie gecombineerd worden – zijn hier volgens de provincie een goed voorbeeld van.

Samen met de gemeente Rotterdam heeft de provincie Noord-Holland al de tool Park the Sun gelanceerd die laat zien waar parkeerterreinen slimmer benut kunnen worden door overdekt parkeren te combineren met de opwekking van zonne-energie. De provincie onderzoekt of zij de ontwikkeling hiervan kan subsidiëren.

Schooldakrevolutie
Verder wil de provincie blijven samenwerken met stichting Schooldakrevolutie. Die ondersteunt gemeenten en schoolbesturen bij de verduurzaming van schoolgebouwen. In Noord-Holland heeft de stichting dat de afgelopen 2 jaar namens de provincie gedaan. De aanpak van stichting Schooldakrevolutie komt als beste uit het onderzoek van AEF naar voren. Dit succes is voornamelijk toe te schrijven aan de bekendheid, en daarmee het vertrouwen, van Schooldakrevolutie bij gemeenten en scholen.

Krapte elektriciteitsnet
Vanwege krapte op het elektriciteitsnet waren proeven op agrarische daken niet altijd succesvol. De provincie wil investeren in oplossingen hiervoor. De aanpak voor bedrijfsdaken wil de provincie samenvoegen met de aanpak voor energiebesparing van bedrijventerreinen. Dat is volgens het bestuur effectiever. 

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
Technique Solair zoekt:

Projectleider zonne-energie

Fulltime (40 uur) - Nederland
KiesZon zoekt:

Field Service Engineer

Fulltime (40 uur) - 5248 NL
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!