Solar Magazine - Goldbeck installeert voor Sunrock 46.000 zonnepanelen op XXL-distributiecentrum Maasvlakte
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Goldbeck installeert voor Sunrock 46.000 zonnepanelen op XXL-distributiecentrum Maasvlakte
© Sunrock

Goldbeck installeert voor Sunrock 46.000 zonnepanelen op XXL-distributiecentrum Maasvlakte

Sunrock heeft een overeenkomst gesloten met Goldbeck Solar voor de installatie van 46.000 zonnepanelen. De zonnepanelen worden verdeeld over de daken van 10 distributiecentra op de Maasvlakte in Rotterdam.

Ieder distributiecentrum wordt uitgerust met ongeveer 2,5 megawattpiek aan zonnepanelen. Goldbeck tekent daarbij als epc-contractor voor het proces van ontwerp tot oplevering.

Distripark Maasvlakte West
De zonnepaneelinstallaties worden door Sunrock gerealiseerd in opdracht van DHG.

DHG en Havenbedrijf Rotterdam bereikten vorig jaar overeenstemming over de uitgifte van ruim 30 hectare grond op het nieuwe Distripark Maasvlakte West. DHG ontwikkelt op het terrein een XXL-distributiecentrum van 210.000 vierkante meter bestaande uit 10 delen. Dat zou volgens het bedrijf de grootste logistieke ontwikkeling ooit in Nederland zijn.

Opslag zonnepanelen
Een van de huurders van de nieuwste distributiecentra is Odin Warehousing. Dat heeft met DHG een 15-jarige huurovereenkomst gesloten voor ruim de helft van de oppervlakte van het distributiecentrum, te weten 116.445 vierkante meter warehouse.

Odin Warehousing is gespecialiseerd in het transport en de opslag van producten afkomstig uit met name het Verre Oosten. Een voorbeeld hiervan zijn zonnepanelen waarbij de logistiek dienstverlener niet alleen de opslag aanbiedt maar ook value added services, zoals de mogelijkheid om de kwaliteit van het product te testen via de joint venture OdinSpire.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

De september 2023-editie van Solar Magazine besteedt onder meer aandacht aan teruglopende verkopen van zonnepaneelinstallateurs, de Tweede Kamerverkiezingen, recycling van zonnepanelen, het op stoom komen van de uitrol van de realtime interface en de...
Vacatures
Wocozon B.V. zoekt:

Servicedesk Medewerker Monitoring en Beheer | 32-40 uur Hybrid

Fulltime (40 uur) - De Meern - Utrecht
De Zoncorporatie zoekt:

Uitvoerder Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Amsterdam, 1033 MS
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!