Solar Magazine - Sunrock bouwt zonneveld met lengte van 1,5 kilometer op geluidswal A12 bij Utrecht
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Sunrock bouwt zonneveld met lengte van 1,5 kilometer op geluidswal A12 bij Utrecht
© Gemeente Utrecht

Sunrock bouwt zonneveld met lengte van 1,5 kilometer op geluidswal A12 bij Utrecht

Sunrock heeft de aanbesteding van de gemeente Utrecht gewonnen voor de bouw van een zonneveld met een lengte van 1,5 kilometer op de geluidswal langs de A12 bij Veldhuizen. Er komen 11.622 zonnepanelen.

Met deze zonnepanelen kan genoeg stroom voor 1.600 huishoudens worden opgewekt. Sunrock werkt momenteel aan de uitwerking van het plan voor de plaatsing van de zonnepanelen. De aanleg start naar verwachting rond de zomer van 2022. De zonnepanelen komen naast de snelweg A12, aan de kant van de woningen.

Mening Utrechters
Eind april start Sunrock een online-enquête onder alle Utrechters om hen te vragen naar hun mening over het zonnepark. Omwonenden kunnen in deze enquête aangeven op welke manier zij verder betrokken en geïnformeerd willen worden over het zonnepark. Daarnaast kunnen inwoners aangeven of en op welke manier zij financieel willen participeren. De enquête vormt de start van de betrokkenheid. De uitkomsten vormen de basis voor de participatie-aanpak. Een programma wordt kort daarna aan de omwonenden gecommuniceerd.

Het zonneveld langs de A12 is een van de zonnevelden die in Utrecht gepland staan. Op bedrijventerrein De Wetering komt nog dit jaar een zonneveld voor 1.440 zonnepanelen, op de Haarrijnseplas komen drijvende zonnepanelen en ook in Rijnenburg en Reijerscop staan zonnevelden gepland. De zonnevelden dragen bij aan het doel van de gemeente Utrecht om zoveel mogelijk energie duurzaam op te wekken. In regionaal verband werkt de stad mee aan de Regionale Energie Strategie (RES) van de U16-gemeenten.

Deel dit bericht

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

Mei 2023

Werkgroep NEN legt laatste hand aan nieuwe beoordelingsmethode brandveiligheid zonnepanelen: ‘EU moet zonnepanelen status van bouwproduct geven’ Holland Solar: ‘Geen enkel zonnepaneel is het waard om voor te sterven’...
Vacatures
Lens zoekt:

Allround HR Officer

32-40 uur - Amsterda, 1033NN, 75E
Everday zoekt:

Ervaren accountmanager

Fulltime (40 uur) - Rosmalen, Graafsebaan 135
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!