logo
wvhj2023
© Odinspire
© Odinspire
13 maart 2020

‘Slechts 5 procent van zonnepanelen wordt op kwaliteit gecontroleerd’

Iedere projectontwikkelaar, epc-contractor en installateur moet de kwaliteit van de zonnepanelen die hij koopt, controleren. Gebeurt dat niet, dan lopen de kopers een serieus risico.

Kopers kunnen dan zonnepanelen van mindere kwaliteit geleverd krijgen. Dat betoogt Paige Campbell, directeur Business Development bij fabrikant van testapparatuur Eternalsun Spire. ‘Slechts 5 procent van de zonnepanelen wordt door de koper op kwaliteit gecontroleerd. Dit biedt fabrikanten vrij spel om klanten die geen kwaliteitscontrole uitvoeren een mindere kwaliteit zonnepanelen te leveren.’

Eternalsun Spire sloeg zo’n 2 jaar geleden de handen ineen met Odin Warehousing (red. zie kader). Op de Maasvlakte van Rotterdam controleren de 2 bedrijven via hun joint venture OdinSpire de kwaliteit van de door modulefabrikanten geleverde zonnepanelen met testapparatuur op vermogen en schade. Met de aanwezige testapparatuur kan OdinSpire op basis van normale kantoortijden 150 zonnepanelen per dag controleren. Dat zijn 39.000 zonnepanelen per jaar. Afgelopen kalenderjaar werden er in Rotterdam door het bedrijf duizenden zonnepanelen van 28 verschillende klanten getest. Momenteel worden enkele tientallen procenten van de testcapaciteit benut. ‘De komende jaren willen wij een steeds groter deel van de import in de Rotterdamse haven afdekken’, stelt Campbell.

Lees hier het volledige artikel ‘Btw-teruggave niet meer vanzelfsprekend’ in de maart 2020-editie van Solar Magazine.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten