Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Partij voor de Dieren vraagt kabinet salderingsregeling voor zonnepanelen niet af te bouwen
© Hansenn | Dreamstime.com

Partij voor de Dieren vraagt kabinet salderingsregeling voor zonnepanelen niet af te bouwen

De Partij voor de Dieren heeft in de Tweede Kamer een motie ingediend waarmee zij het kabinet vraagt om de salderingsregeling voor zonnepanelen niet af te bouwen. Over de motie moet nog gestemd worden.

De kans is echter niet groot dat de motie aangenomen wordt, omdat een meerderheid van de Tweede Kamer zich eerder al heeft uitgesproken voor de afbouw van de salderingsregeling.

Wetsvoorstel controversieel
Vlak voor de verkiezingen verklaarde de Tweede Kamer het wetsvoorstel voor de afbouw van de salderingsregeling controversieel. Daarmee is het aan de huidige, nieuwe Tweede Kamer om een definitief besluit te nemen over de afbouw van de regeling.

Het wetsvoorstel dat nog behandeld moet worden, regelt dat de salderingsregeling in zijn huidige vorm gehandhaafd blijft tot 2023. De wet moet regelen dat vanaf 1 januari 2023 de regeling tot 2031 stapsgewijs wordt afgebouwd naar 0 en eigenaren voor een steeds groter deel van de met hun zonnepanelen opgewekte stroom een ‘redelijke vergoeding’ van hun energieleverancier krijgen. Zonnepaneeleigenaren zouden dan vanaf 2023 ieder jaar 9 procent minder mogen salderen en vanaf 2031 zou het salderingspercentage 0 zijn.

Salderingsregeling enthousiasmeert
Namens de Partij voor de Dieren heeft Christine Teunissen in de Tweede Kamer een motie ingediend waarmee zij het demissionaire kabinet vraagt om af te zien van de afbouw van de salderingsregeling.

De tekst van de motie luidt als volgt: ‘constaterende dat er nog te veel gebouwen zijn zonder zonnepanelen; constaterende dat de salderingsregeling voor zelfopgewekte stroom met zonnepanelen veel mensen enthousiasmeert om zonnepanelen op hun dak te installeren; verzoekt de regering, de salderingsregeling voor zelfopgewekte stroom met zonnepanelen niet af te bouwen, en gaat over tot de orde van de dag.’

Update 8 juli 14.00 uur:​ De Partij voor de Dieren heeft besloten de motie aan te houden en niet in stemming te brengen in de Tweede Kamer.

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
KiesZon zoekt:

Uitvoerder

Fulltime (40 uur) - 5248 NL
KiesZon zoekt:

Service Medewerker Duurzaamheid

Fulltime (40 uur) - 5248 NL
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!