logo
wvhj2023
© Hansenn | Dreamstime.com
© Hansenn | Dreamstime.com
8 juli 2021

Partij voor de Dieren vraagt kabinet salderingsregeling voor zonnepanelen niet af te bouwen

De Partij voor de Dieren heeft in de Tweede Kamer een motie ingediend waarmee zij het kabinet vraagt om de salderingsregeling voor zonnepanelen niet af te bouwen. Over de motie moet nog gestemd worden.

De kans is echter niet groot dat de motie aangenomen wordt, omdat een meerderheid van de Tweede Kamer zich eerder al heeft uitgesproken voor de afbouw van de salderingsregeling.

Wetsvoorstel controversieel
Vlak voor de verkiezingen verklaarde de Tweede Kamer het wetsvoorstel voor de afbouw van de salderingsregeling controversieel. Daarmee is het aan de huidige, nieuwe Tweede Kamer om een definitief besluit te nemen over de afbouw van de regeling.

Het wetsvoorstel dat nog behandeld moet worden, regelt dat de salderingsregeling in zijn huidige vorm gehandhaafd blijft tot 2023. De wet moet regelen dat vanaf 1 januari 2023 de regeling tot 2031 stapsgewijs wordt afgebouwd naar 0 en eigenaren voor een steeds groter deel van de met hun zonnepanelen opgewekte stroom een ‘redelijke vergoeding’ van hun energieleverancier krijgen. Zonnepaneeleigenaren zouden dan vanaf 2023 ieder jaar 9 procent minder mogen salderen en vanaf 2031 zou het salderingspercentage 0 zijn.

Salderingsregeling enthousiasmeert
Namens de Partij voor de Dieren heeft Christine Teunissen in de Tweede Kamer een motie ingediend waarmee zij het demissionaire kabinet vraagt om af te zien van de afbouw van de salderingsregeling.

De tekst van de motie luidt als volgt: ‘constaterende dat er nog te veel gebouwen zijn zonder zonnepanelen; constaterende dat de salderingsregeling voor zelfopgewekte stroom met zonnepanelen veel mensen enthousiasmeert om zonnepanelen op hun dak te installeren; verzoekt de regering, de salderingsregeling voor zelfopgewekte stroom met zonnepanelen niet af te bouwen, en gaat over tot de orde van de dag.’

Update 8 juli 14.00 uur: De Partij voor de Dieren heeft besloten de motie aan te houden en niet in stemming te brengen in de Tweede Kamer.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten