Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Studio Solarix onthult nieuwe zonnepanelen voor gevels met natuur als uitgangspunt
© Studio Solarix

Studio Solarix onthult nieuwe zonnepanelen voor gevels met natuur als uitgangspunt

Studio Solarix heeft de collectie De Line onthuld: een nieuwe generatie zonnepanelen voor aan gevels van gebouwen met de natuur als uitgangspunt. Het vermogen is 110 tot 130 wattpiek per vierkante meter.

Studio Solarix lanceerde afgelopen december al de collectie Solarix Colours Dot waarbij een speciale keramische printtechniek ervoor zorgt dat die zonnepanelen goed matchen met andere materialen in de bouw, zoals steen of hout.

Nerfstructuren
De nu gelanceerde collectie keramisch gekleurde gevelzonnepanelen is ontworpen door ontwerper Eefiene Bolhuis met de natuur als uitgangspunt. Door naar nerfstructuren op bladeren te kijken, begon Bolhuis met handgetekende lijnen en kleuren textuur op de panelen aan te brengen. Juist door onvolkomenheden te behouden, ontstaat een natuurlijk patroon dat de gevel natuurlijk doet ogen als je erlangs loopt.

Hard en zacht
Studio Solarix stelt ver weg te willen blijven van ‘saaie zwarte zonnepanelen’ en speelt daarom met deze lijnen en transparantie. Zo is in de Line-collectie het zwart van zonnepanelen niet verborgen, maar als onderdeel van het kleurenpalet in het ontwerp geïntegreerd. Daardoor wordt meer energieopbrengst voor de gevel behaald.

Binnen de collectie worden lijnen op verschillende manieren toegepast en gecombineerd met kleur. Er zijn 2 richtingen: 1 waar een hardere ‘pen’-lijn zichtbaar is en 1 richting waar zachte ‘penseel’-lijnen in elkaar overlopen. Bovendien kunnen de lijnen horizontaal, verticaal of diagonaal, in enkele of meerdere lagen op panelen worden aangebracht om een ​​weefeffect te creëren.

De Line-collectie biedt voor Studio Solarix daarom eindeloze mogelijkheden om unieke patronen voor de gevel te ontwikkelen. De gevelpanelen kunnen in een groot aantal verschillende maten worden gemaakt en daarnaast vrijwel elk bestaand gevelmateriaal vervangen. Voor optimale toepassing worden panelen toegepast vanaf 100 vierkante meter.

110 tot 130 wattpiek per vierkante meter
Het vermogen van de zonnepanelen met een keramiek print op gehard glas is 110 tot 130 wattpiek per vierkante meter. De dikte is 8 millimeter en het gewicht bedraagt 22,5 kilogram per vierkante meter.

De zonnepanelen worden geleverd met 20 jaar productgarantie en 25 jaar prestatiegarantie.

Nu in Solar Magazine

Juni 2021

Platform Preventie Valgevaar: ‘Wettelijke veiligheidseisen massaal genegeerd’ Inspectie SZW controleert dit jaar gericht op veilig werken op hoogte bij installatie zonnepanelen Kant-en-klare oplossing voor uitbannen dwangarbeid...
Vacatures
Zonmaat zoekt:

Stagiair(e) KAM (M/V) Utrecht

Fulltime (40 uur) - Bolgerijsekade 5, Vianen, Utrecht, 4131 NT
Zonmaat zoekt:

Monteur Zonnepanelen (M/V) Utrecht

Fulltime (40 uur) - Bolgerijsekade 5, Vianen, Utrecht, 4131 NT
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!