Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Amerika bereikt mijlpaal van 100 gigawattpiek geïnstalleerd vermogen aan zonnepanelen
© Bryan Roschetzky | Dreamstime.com

Amerika bereikt mijlpaal van 100 gigawattpiek geïnstalleerd vermogen aan zonnepanelen

Amerika heeft een nieuwe mijlpaal bereikt: het land beschikt over meer dan 100 gigawattpiek aan zonnepanelen. Dat melden de Solar Energy Industries Association (SEIA) en Wood Mackenzie.

Uit het US Solar Market Insight Q2 2021-rapport blijkt dat Amerika in het eerste kwartaal van 2021 5 gigawattpiek aan zonnepanelen heeft geïnstalleerd. Nog nooit installeerden de Verenigde Staten zo veel zonnepanelen als in de eerste 3 maanden van het kalenderjaar. Het betekent een groei van 46 procent ten opzichte van 2020. Zonnepanelen waren goed voor een marktaandeel van 58 procent bij de nieuwe opwekinstallaties voor elektriciteit. Hernieuwbare energie was in het eerste kwartaal zelfs goed voor bijna 100 procent van alle nieuwe elektrische opwekcapaciteit.

Meerderheid nutsbedrijven
De nutsbedrijven zijn goed voor een meerderheid van de zonnepaneelinstallaties, te weten 3,6 gigawattpiek. De verkoop van residentiële zonne-energiesystemen bleef eveneens groeien, waarbij de sector in het eerste kwartaal 905 megawattpiek aan zonnepanelen toevoegde. Texas leidde van alle staten de dans met 1,52 gigawattpiek nieuw pv-vermogen in het eerste kwartaal, meer dan de staat in heel 2019 heeft toegevoegd en 3 keer zoveel als iedere andere staat. Indiana, Virginia, Michigan en Iowa behoorden dit kwartaal eveneens tot de top 10 van ‘solar’ staten.

De verkoop van zonnepanelen groeide in Amerika afgelopen jaar ook al met 43 procent tot een recordvolume van 19,2 gigawattpiek.

Klimaatcrisis aanpakken
‘Het is ongelooflijk om te zien dat de zonne-energiesector de grens van 100 gigawattpiek doorbreekt na de hindernissen op het gebied van beleid en regelgeving waarmee we de afgelopen jaren zijn geconfronteerd’, stelt Abigail Ross Hopper, president en chief executive officer van SEIA. ‘Hoewel we klaar zijn voor meer groei, moeten we de implementatie van zonne-energie en opslag versnellen om de klimaatcrisis aan te pakken en de ambitieuze doelstellingen voor schone energie van president Biden te bereiken. Beleidszekerheid op de lange termijn is de beste manier om dat te doen, en we dringen er bij het Congres op aan deze zomer in te grijpen.’

Nu in Solar Magazine

Juni 2021

Platform Preventie Valgevaar: ‘Wettelijke veiligheidseisen massaal genegeerd’ Inspectie SZW controleert dit jaar gericht op veilig werken op hoogte bij installatie zonnepanelen Kant-en-klare oplossing voor uitbannen dwangarbeid...
Vacatures
Autarco zoekt:

Back-end developer

32-40 uur - Eindhoven (Strijp-S)
Zonmaat zoekt:

Magazijnmedewerker (m/v) Utrecht

Fulltime (40 uur) - Bolgerijsekade 5, Vianen, Utrecht, 4131 NT
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!