Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Amerika wil kosten van zonne-energie tegen 2030 meer dan halveren
© Solliance

Amerika wil kosten van zonne-energie tegen 2030 meer dan halveren

Het Amerikaanse ministerie van Energie heeft een ambitieuze nieuwe doelstelling aangekondigd om de kosten van zonne-energie in de komende 10 jaar met 60 procent te verlagen. Er wordt 128 miljoen dollar geïnvesteerd.

Het ministerie stelt onder meer 128 miljoen dollar aan kapitaal beschikbaar om de prestaties van zonne-energie en de toepassing te versnellen.

2 dollarcent per kilowattuur
‘In veel delen van het land is zonne-energie al goedkoper dan steenkool en andere fossiele brandstoffen, en met meer innovatie kunnen we de kosten binnen 10 jaar weer met meer dan de helft verlagen’, aldus minister van Energie Jennifer Granholm. ‘Deze eerste golf van financiering zal ons helpen om nog meer betaalbare schone energie aan het elektriciteitsnet toe te voegen, banen te creëren voor gemeenschappen in het hele land, en zal ons op het goede spoor zetten in de richting van president Biden’s doel van 100 procent schone elektriciteit tegen 2035.’

Het verlagen van de kosten van zonne-energie is volgens het ministerie essentieel om de implementatie te versnellen en het doel van president Biden van een 100 procent schoon elektriciteitsnet in 2035 te bereiken. Om dat doel in de komende 15 jaar te bereiken, moeten honderden gigawatts aan zonne-energie 5 keer sneller worden geïnstalleerd dan nu gebeurt. Daartoe versnelt het ministerie van Energie zijn kostendoelstelling voor zonne-energie in 2030 met 5 jaar en stelt het een nieuw doel om de huidige kosten van 4,6 dollarcent per kilowattuur te verlagen tot 3 dollarcent per kilowattuur in 2025 en 2 dollarcent per kilowattuur tegen 2030.

22 projecten met perovskiet
De 128 miljoen dollar financiering die nu beschikbaar gesteld wordt, gaat onder meer naar de ontwikkeling van 2 zonnecelmaterialen: perovskiet en cadmiumtelluride (cdte).

Het gaat om 40 miljoen dollar voor 22 innovatieprojecten rond perovskiet en 14 miljoen dollar voor een nieuw testcentrum dat een ​​neutrale, onafhankelijke validatie van de prestaties van nieuwe perovskietzonnecellen moet bieden..

Verder gaat er onder meer 20 miljoen dollar naar het National Renewable Energy Laboratory om een consortium op te zetten om goedkopere cdte-technologieën te bevorderen die zijn ontwikkeld in de Verenigde Staten. Het consortium zal goedkope productietechnieken en binnenlandse onderzoekscapaciteiten bevorderen.

Nu in Solar Magazine

Maart 2021

​Nieuwe versie NEN 7250 en nieuwe norm brandveiligheid pv-installaties in en op gebouwschil op komst: ‘Nieuwe beoordelingsmethode voor brandveiligheid pv-installaties in en op gebouwschil lost veel problemen op’ Consortium wil binnen...
Vacatures
Zonnefabriek zoekt:

Verkoper/Adviseur regio Midden Nederland (32-40uur)

32-40 uur - Amsterdam
PVO International zoekt:

Financieel Administratief Medewerker

Fulltime (40 uur) - Rosmalen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!