Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Vlaanderen: tot en met begin mei 3.338 keer subsidie aangevraagd voor zonnepanelen
© Belgian Solar

Vlaanderen: tot en met begin mei 3.338 keer subsidie aangevraagd voor zonnepanelen

In Vlaanderen is tot en met 5 mei dit jaar 3.338 keer subsidie aangevraagd voor zonnepanelen. Dat meldt minister Demir van Energie naar aanleiding van vragen in het Vlaams Parlement.

Minister Demir sprak vorig jaar de verwachting uit dat dit jaar ongeveer 27.000 pv-installaties in aanmerking zouden komen voor de investeringspremie.

32 miljoen euro
Voor de premie voor pv-projecten tot 10 kilovoltampère omvormervermogen is door de minister voor het kalenderjaar 2021 een budget van 32 miljoen euro voorzien.

Begin mei werd bekend dat de verkoop van zonnepanelen bij consumenten in Vlaanderen in de eerste 4 maanden van 2021 fors is gedaald. Waar vorig jaar in dezelfde periode 19.782 installaties werden opgeleverd, staat de teller nu pas op 7.498. Kanttekening daarbij is dat nieuwe installaties verschillende stappen moeten doorlopen. Hierdoor worden ze in vele gevallen pas enkele maanden na indienstname door de netbeheerders geregistreerd. Data van het recentste kwartaal zijn dus per definitie onvolledig en volgens het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA) een onderschatting van de werkelijkheid.

Nog geen detailcijfers
Minister Demir meldt nu dus dat netbeheerder Fluvius tot 5 mei 3.338 premie-aanvragen voor een pv-installatie heeft ontvangen. ‘Fluvius heeft de ontwikkeling van de backoffice voor het verwerken en uitbetalen van de premies voor zonnepanelen net afgerond, is onlangs gestart met de uitbetaling maar kan op dit moment nog geen detailcijfers stellen over het type aanvrager, geïnstalleerd vermogen, premiebedrag of provincie’, aldus de minister.

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
kWh People zoekt:

Site Technicus PV Hoogspanning

32-40 uur - Overijssel
kWh People zoekt:

Business Development Manager

32-40 uur - Noord Brabant
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!