Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Worthen Industries lanceert Endurans Solar na afronding overname DSM Advanced Solar
© Endurans Solar

Worthen Industries lanceert Endurans Solar na afronding overname DSM Advanced Solar

Worthen Industries heeft de overname van DSM Advanced Solar afgerond. Als gevolg hiervan is Endurans Solar geboren: een nieuwe wereldwijde entiteit die zich uitstrekt over 3 continenten.

Endurans Solar combineert technologische, co-extrusie- en productiekennis van Worthen Industries met de expertise op het gebied van zonne-energiematerialen en het polymeerwetenschappelijke erfgoed van DSM.

Backsheets
Endurans Solar stelt nu de marktleider in gecoëxtrudeerde backsheets voor zonnepanelen te zijn. Het portfolio bestaat uit de volledig recyclebare Endurans-backsheet – voorheen bekend als DSM Endurance-backsheet –  en de toonaangevende Endurans geleidende backsheet voor zonnepanelen met achterzijdecontactzonnecellen.

Endurans Solar zal zich richten op investeringen in nieuwe pv-innovaties. ‘We zijn enorm verheugd om dit nieuwe hoofdstuk in onze geschiedenis te beginnen’, zegt Nathan Arbitman, president van Endurans Solar en eerder actief als Global Business Manager en Strategy & Innovation Director voor DSM Advanced Solar. ‘Door de sterke punten en capaciteiten van deze 2 teams te combineren, zijn we nu extreem goed uitgerust voor snellere, duurzamere groei.’

Wereldwijd aanwezig
Endurans Solar is nu officieel een dochteronderneming van Worthen Industries en wereldwijd aanwezig met verkoop-, ontwikkelings- en productieteams in China, India, België, Nederland en de Verenigde Staten. Het nieuwe bedrijf blijft zich volledig inzetten om alle bestaande klanten van DSM Advanced Solar te bedienen.

Eric Worthen, president Worthen Industries, hierover. ‘We zijn trots dat we onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid opvoeren. De toekomst ligt in onze handen en Endurans Solar speelt een cruciale rol om de wereldwijde pv-industrie in staat te stellen om de wereldwijde transitie naar schone energie en een circulaire economie te versnellen.

Nu in Solar Magazine

Juni 2021

Platform Preventie Valgevaar: ‘Wettelijke veiligheidseisen massaal genegeerd’ Inspectie SZW controleert dit jaar gericht op veilig werken op hoogte bij installatie zonnepanelen Kant-en-klare oplossing voor uitbannen dwangarbeid...
Vacatures
Zonmaat zoekt:

Monteur Zonnepanelen (M/V) Utrecht

Fulltime (40 uur) - Bolgerijsekade 5, Vianen, Utrecht, 4131 NT
Zonmaat zoekt:

Medior Elektricien Zonnepanelen (M/V) Friesland

Fulltime (40 uur) - Frjentsjerterdyk 1, Sexbierum, Friesland, 8855 XC
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!