Solar Magazine - Worthen Industries lanceert Endurans Solar na afronding overname DSM Advanced Solar
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Worthen Industries lanceert Endurans Solar na afronding overname DSM Advanced Solar
© Endurans Solar

Worthen Industries lanceert Endurans Solar na afronding overname DSM Advanced Solar

Worthen Industries heeft de overname van DSM Advanced Solar afgerond. Als gevolg hiervan is Endurans Solar geboren: een nieuwe wereldwijde entiteit die zich uitstrekt over 3 continenten.

Endurans Solar combineert technologische, co-extrusie- en productiekennis van Worthen Industries met de expertise op het gebied van zonne-energiematerialen en het polymeerwetenschappelijke erfgoed van DSM.

Backsheets
Endurans Solar stelt nu de marktleider in gecoëxtrudeerde backsheets voor zonnepanelen te zijn. Het portfolio bestaat uit de volledig recyclebare Endurans-backsheet – voorheen bekend als DSM Endurance-backsheet –  en de toonaangevende Endurans geleidende backsheet voor zonnepanelen met achterzijdecontactzonnecellen.

Endurans Solar zal zich richten op investeringen in nieuwe pv-innovaties. ‘We zijn enorm verheugd om dit nieuwe hoofdstuk in onze geschiedenis te beginnen’, zegt Nathan Arbitman, president van Endurans Solar en eerder actief als Global Business Manager en Strategy & Innovation Director voor DSM Advanced Solar. ‘Door de sterke punten en capaciteiten van deze 2 teams te combineren, zijn we nu extreem goed uitgerust voor snellere, duurzamere groei.’

Wereldwijd aanwezig
Endurans Solar is nu officieel een dochteronderneming van Worthen Industries en wereldwijd aanwezig met verkoop-, ontwikkelings- en productieteams in China, India, België, Nederland en de Verenigde Staten. Het nieuwe bedrijf blijft zich volledig inzetten om alle bestaande klanten van DSM Advanced Solar te bedienen.

Eric Worthen, president Worthen Industries, hierover. ‘We zijn trots dat we onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid opvoeren. De toekomst ligt in onze handen en Endurans Solar speelt een cruciale rol om de wereldwijde pv-industrie in staat te stellen om de wereldwijde transitie naar schone energie en een circulaire economie te versnellen.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

De september 2023-editie van Solar Magazine besteedt onder meer aandacht aan teruglopende verkopen van zonnepaneelinstallateurs, de Tweede Kamerverkiezingen, recycling van zonnepanelen, het op stoom komen van de uitrol van de realtime interface en de...
Vacatures
Eigenenergie.net zoekt:

Projectleider

Fulltime (40 uur) - Geldrop
OUXO Energy B.V. zoekt:

Binnenwerk monteur MBO4 Elektrotechniek

Fulltime (40 uur) - Handelsweg 14, 9482 WE Tynaarlo
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!