Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Zonnepanelen voor 16 schoolgebouwen, bijna helft scholen Amsterdam wekt zonne-energie op

Zonnepanelen voor 16 schoolgebouwen, bijna helft scholen Amsterdam wekt zonne-energie op

Met de ingebruikname van zonnepanelen op de daken van 16 schoolgebouwen heeft bijna de helft van de scholen in Amsterdam zonnepanelen. Op 42 procent van de daken wordt nu zonne-energie opgewekt.

De 16 nieuwe scholen die zonnepanelen op hun dak krijgen, horen bij de schoolbesturen AMOS en ASKO. Hun scholen liggen verspreid over heel Amsterdam.

Energiescan
Om het scholen gemakkelijker te maken om met zonnepanelen aan de slag te gaan, heeft Amsterdam in samenwerking met de schoolbesturen eerst gekeken hoe geschikt de schoolgebouwen daarvoor zijn. 

De gemeente deed een energiescan bij alle Amsterdamse scholen. Amsterdam heeft zichzelf als doel gesteld om geen geschikt dak onbenut te laten en zoveel mogelijk schone energie op te wekken met zonnepanelen. Voor scholen zijn die zonnepanelen volgens de gemeente ook een kans om leerlingen bewust te maken van onderwerpen als klimaatverandering en schone-energiebronnen. Zo dragen ze bij aan een gezonde toekomst voor hun leerlingen.

Nu in Solar Magazine

Mei 2021

Zonnepanelen grote afwezige in Nationale Milieudatabase: fabrikanten van zonnepanelen moeten investeren in productgerichte milieudata om boot niet te missen Bonaire, Sint Eustatius en Saba: Veel zon, (nog te) weinig...
Vacatures
De Groene Monteurs zoekt:

Monteur zonnepanelen Brabant en Limburg

Fulltime (40 uur) - 1014 BV
ProfiNRG zoekt:

Business Development Manager Zonneparken

Fulltime (40 uur) - 3542DM
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!